Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Ufukta erken seçim var mı?

Ufukta erken seçim var mı?

Siyasiler son dönemde çok hareketli.

Yeni kurulan partiler oldukça aktif bir şekilde hem teşkilatlanmaları tamamladılar hem de saha çalışmalarına hız verdiler.

Sosyal medya da siyasilerin geniş anlamda kullandığı alanlardan birisi. Sürekli paylaşım yapan liderleri, parti sözcülerini ve parti üyelerine görmek mümkün.

Tabi, iktidar parti mensupları da son dönemde çok daha fazla sahada görünmeye başladı.

Bu durum birçok kesim tarafından “erken seçim” geliyor olarak yorumlanmadı desek yalan olmaz.

Türkiye’nin 2021 yılında bir seçim atmosferiyle karşılaşmasını kaçınılmak gören muhalefet partilerine karşı iktidar partisi böyle bir öngörüyü çok da önemsemiyor gibi görünüyor.

Hafta sonu gazetemize ziyarete gelen Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’le erken seçim konusunu konuştuk.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı M. Hakan Özer ve Ak Parti Tanıtım Başkanı Ebrar Çoban ile birlikte ağırladığımız Erdem, 2021 yılında seçim olmayacağını üzerine basa basa söyledi.

Son dönemde hem iktidar hem muhalefet temsilcilerini sahada daha fazla gördüğümüzü söylediğimizde ise, “biz zaten sürekli sahadayız, seçime yönelik bir çalışma olarak görülmesin” diyerek, sadece seçim dönemi değil her zaman ziyaretler yaptıklarını anlattı.

Biz de işin aslı biz seçim havası alıyoruz son dönemde. Siyasiler eleştirilerini daha acımasız yapmaya başladı. Yavaş yavaş eteklerdeki taşlar dökülüyor.

Bu vatandaşa da yansımış durumda. Ama Türkiye’nin ekonomisi yeni bir seçim sürecini kaldırabilir mi kestirmek zor. Pandemi süreciyle birlikte ekonomik anlamda ciddi daralmalar yaşandığını hepimiz takip ediyoruz.

Doların yükselmesi de birçok hammaddeyi ithal eden ülkemizde ürünlerin fiyatlarını tetikledi. Bugün alım gücü her geçen gün eriyen önemli bir halk kitlesinden bahsetmek uzak olmaz.

Muhalefet de zaten iktidara bu noktadan yükleniyor. Halk perişan, tencereler kaynamıyor tarzında siyasi argümanları daha sık duyar olduk.

Ancak Ak Partili Orhan Erdem’e göre Türkiye’de zamansız seçimlerin sonu, başkanlık sistemiyle birlikte geldi.

Eğer başkanlık sistemi olmasaydı Türkiye yerel seçimlerden sonra genel bir seçime zorlanabilirdi diyen Erdem, mevcut yapıda erken seçimin imkânsız olduğunu söyledi bize.

Bakalım 2021 yılında muhalefetin beklediği seçim olacak mı yoksa iktidarın olmaması yönündeki tavrı üstün mü gelecek? Bekleyip göreceğiz.

Siyaseti bir tarafa bırakıp, yazımızın bu bölümünde birkaç kelam da Selçuklu Belediyesi için etmemiz gerekiyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı hem duruşu hem de yakınlığı nedeniyle çok severim. Pandemi sürecinde de belediye olarak güzel işlere imza attılar. Halkın bu süreçte psikolojik olarak daraldığı günlerde düzenledikleri etkinliklerle, dağıttıkları hediyelerde süreci etkisini yumuşatmaya çalıştılar. Başkan Pekyatırmacı, pandemi sürecinde belediye hizmetlerinin de aksatılmadan devam ettiğini anlattı bize.

Selçuklu sürekli büyüyen, gelişen bir ilçe. Sorumluluğu da büyük. Özveriyle çalıştıklarını inandığım Başkan Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine başarılar diliyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR