Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sakatlık sorunu

Sakatlık sorunu

Türk futbolunun büyük sorunu: Sakatlıklar.

Liglerde tüm takımlara bakarsanız, en az bir-iki futbolcu sakat. Hem de haftalardır oynayamıyorlar.

Torku Konyaspor’da bunların başında gelmekte..

Bununda ötesinde Milli takımda olumsuz etkilendi sakatlıklardan dolayı.

Kale ve forvet hattı çöktü adeta. Cuma akşam  Çek Cumhuriyeti karşısında alınan sonuç ortada, 2016 Avrupa şampiyonası elemelerinde iki maçta alınan iki yenilgi ve dibe atılan demir.

Torku Konyaspor’da, Ligin ilk haftasında Eskişehirspor ile oynanan maçta sakatlanan Djalma, üz haftalık ayrılıktan sonra takıma dönecekti. Ama, ne yazık ki bir türlü iyileşemedi. Bunun sorumlusu kim bilemiyoruz. Djalma’nın adalesinin zayıflığından kaynaklanabilir. Veya Torku Konyaspor sağlık kurulunun hatasından da olabilir. Ne söylesek yalan olur.. En iyisini sağlık kurulu ve teknik adamlar bilir konunun nereden kaynaklandığını.

Aynı maçta sakatlanan ve iki haftalık ayrılıktan sonra takımla birlikte olabileceği bildirilen Hasan Kabze ise, ne yazık ki teknik adamların kurbanı oldu.  Sakatlığı geçtiği ileri sürülerek, tam hazır olmadan Balıkesir maçının 68. dakikasında Ömer Ali’nin yerine oyuna giren bu futbolcu, sakatlığı tekrarlayınca 10 dakika sonra oyundan alınmak zorunda kaldı. Teknik adamlar hata yapmasa, sabırlı olsalardı ve Balıkesir maçında bu futbolcuyu oynatmasalardı, Hasan Kabze bir sonraki Sivas maçında rahatlıkla ilk 11’de ki yerini alabilecekti.   

Türk futbolundaki bu sakatlık sendromunun nedeni üzerinde durmak lazım.

Dahası, sağlık kurulları, Futbol Federasyonunun öncülüğünde konuyu enine boyuna masaya yatırmalı, bunun nedenlerini araştırmalı. 

Futbolcuların kendilerine iyi bakmamalarından mı kaynaklanıyor?..

Çalışma sistemindeki aksaklıktan mı sakatlıklar ortaya çıkıyor? Konu aydınlatılmalı. Türk futbolunun geleceği açısından bu kesinlikle gerçekleştirilmeli.

 

Torku Konyaspor, bir haftalık aradan sonra, Cumartesi günü oynanacak Başakşehir maçıyla taraftarlarıyla üçüncü kez buluşacak.

Yeni statta futbol oynamak büyük keyif olsa gerek futbolcular için.

Aynı zamanda taraftarlar da yeni statta maç izlemenin zevkini yaşıyor. . 

Ligin yeni ekibi Başakşehir, sezona işini bilen kurt hoca Abdullah Avcı yönetiminde hazırlandı. Çok büyük transferlere yapmasalar da boş bir takım değil. Özellikle, iyi defans yapacak kontratak futbolunu çok iyi uyguluyorlar.

Torku Konyaspor teknik adamlarının bunlara göre tedbir alacaklarına inanıyorum. Defana futbolcularının da dikkatli olmaları gerektiğini bilmeme hatırlamakta yarar var mı?  

Üç haftadır kazanamayan Torku Konyaspor’un, Cumartesi günü Başakşehir’i mutlaka yenmesi gerekmekte.

Bu karşılaşma, yeşil-beyazlı ekip için yeni bir başlangıç olacaktır. İç sahada puan kaybetmenin ileriki haftalarda getireceği sıkıntıyı geçtiğimiz yıl yaşadık. Bu nedenle Başakşehir maçı, kazanma adına çok büyük önem taşımakta. 

Torku Konyaspor’a inanıyoruz. Umarım ki, Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara yeşil-beyazlı takıma ilaç gibi gelecek, eksikler giderilecek, sakatlar dönecek ve Başakşehir maçı kayıpsız kapatılacaktır..

 

Konya Anadolu Selçukspor hakkında, aslında destan yazılır.

Ligde 7 maçta sıfır çeken ve dibe demir atan yeşil-beyazlı ekipte işler hiçte iyi gitmiyor.

6. hafta sonunda teknik direktör Zafer Turan ile yollar ayrıldı. Türk futbolunun kaderi bu. Her dönemde olağan durum yine tekrarlandı. Başarısızlığın faturası teknik kadroya çıkartıldı.

7. hafta maçında, Karagümrük karşısında da sonuç değişmedi. Dahası, Anadolu Selçukspor yenilgiden yine kurtulamadı. 

Bu sonuçtan sonrada Mehmet Günbaş başkanlığındaki yönetim kurulu olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yeni projeler üretilerek sıkıntılar giderilerek ve takıma yararlı kararlar alınacaksa, ekonomik sorun giderilecekse zamanında ve yerinde alınan bir karar.

Bu başarısızlık neden kaynaklanıyor, bunu elbette ki, yönetim çok iyi biliyordur. Umarım, bu sıkıntılar bir an önce çözülür veya genel kurulda göreve gelecek yeni yönetim ve teknik kadro değişikliği takıma yarar getirir ve büyük emekler verilen Anadolu Selçukspor düzlüğe çıkar.

Aslında, bu sıkıntıların başında, pilot takım uygulaması gerçeğinin iyi kavranmamasının geldiği gözardı edilmemeli.

Torku Konyaspor ve Konya Anadolu Selçukspor yöneticilerinin,  futbolun taban birliklerinin temsilcilerinin de katılmasıyla bunu ortak bir toplantıda masaya yatırmalarında yarar vardır. Takıma, şimdilik olmasa da devre arasında gerçekleştirilecek ara transferde yeni bir şekil vermeleri işleri düzeltecektir.

Bir başka deyişle, pilot takım uygulamasına sağlıklı şekilde, yeniden yön verilmelidir.

 

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR