Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Önemli bir maçtı

Önemli bir maçtı

Geçtiğimiz hafta deplasmanda mükemmel bir 3 puan getiren yeşil beyazlı temsilcimizin Cumartesi sahasında konuk ettiği Adanaspor ile oynadığı maç Boluspor karşılaşması gibi kıymetliydi.

Bolu’dan gelen 3 puan ile Adanaspor maçı için galibiyet açıklamaları ister istemez çıtayı yükseltti. Ancak gelin görün ki bu çıta sadece laftan ibaret kaldı.
Karşılaşmada sergilenen futbola baktığımızda klasik Konyaspor’u izledik. İnanılmaz pas hataları, rakip oyunculara pozisyon hazırlama, kendi planlarını rakibe kaptırma gibi, birde bunlara teknik direktör Ziya Doğan’ın “Oyuncuların taktiksel zaafları var” açıklaması her şeyi daha net özetliyor.
Adanaspor’da diğer takımlar gibi elbette yenilmeyecek takım değildi, ancak Konyaspor’un yenebileceği bir takım olması için de yeşil beyazlıların futbol oynaması gerekiyordu. Saha içinde sağa sola rastgele hatalı paslarla, rakibe top kaptırmalarla, son vuruştaki beceriksizliklerle değil Adanaspor’u, sıradan bir takımı bile yenemezsiniz.
Futbol tabiî ki hataların da bulunduğu bir oyun, ancak her maçta sık sık tekrarlanması son derece düşündürücü.
Bu sorunun bugüne kadar çözülmemiş olması ayrı bir konu ancak play-off söylemleri hedefinin ağırlık kazandığı şu zaman içinde giderilmeye çalışılması en azından heyecan oluşturur.
Konyaspor gibi Adanaspor’da kendini riske atmadan “1 puana hiç düşünmeden evet” dercesine mücadele etti. Şayet 3 puan hedeflemiş olsaydı eminim bunu alabilecek güçteydi.
Sonuçta her iki takımda “play-off’ta tekrar karşılaşalım” dercesine hareket etti.
Direkten dönen topların bir “şanssızlık değil, bir beceriksizlik” olduğunun altını çiziyor deplasmanda kazanmasını azda olsa bilen ancak sahasında saç baş yolduran yeşil beyazlılara kalan maçlarda başarılar diliyorum.
Hiç olmazsa kalan maçlarda gerçek futbolu icra edilsin ve “ohh şükür” diyebilelim.
Artık ligin son haftalarının yaşandığı şu günlerde kimin ne yapacağı konuşulur hale geldi. Karabük’ün şampiyonluk ilanının ardından Bucaspor’da büyük bir ihtimalle süper lige direk yükselen ikinci takım olacak.
Şimdi play-off’ta kim ne yapar ne eder tartışmaları başlayıp, 4 takım birbirini irdeleyecek. Ben daha öncede ifade ettiğim gibi, bu zorlu turnuvada Konyaspor’un mantık olarak değerleri ortaya koyduğumuzda play-off’ta en sıkıntılı takım olacağıydı. Bu düşüncemde de bir sapma yok.
Bunun nedeni de gayet açık, normal lig maçlarında etkisini gösteremeyen bir takımın yüksek tansiyon gerektiren karşılaşmalarda etkili olmasını beklemek ne kadar doğru, bunu hep birlikte göreceğiz. Ancak final maçlarının en büyük avantajının hiç şüphesiz ŞANS olduğunu da söylemeden geçmek haksızlık olur.
Karşılaşmayı oynar 90+2’de bir gol atarsınız maçı kazanır finale çıkarsınız o başka, ya da final maçında 90 dakika hiçbir şey yapamaz uzatma bölümlerinde rakip takım kendi kalesine gol atar Süper Lig’e çıkarsınız. Bunlar da futbolda olan gerçeklerdir.
O nedenle ben Konyaspor’un üzerindeki ölü toprağını atmasından çok şansının bol olmasını diliyor, arzuladığımız hedefe şansla da olsa ulaşmasını arzuluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR