Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Necdet Çelikdönmez ve Eserleri

Necdet Çelikdönmez ve Eserleri

Necdet Çelikdönmez, 1958 yılında Isparta ilinin Senirkent ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Isparta’da bitirmiştir. Eğitim Enstitüsü ve açık öğretim fakültesine devam etmiştir. Daha sonra İstanbul IV. Maliye Yüksek Okulu’ndan mezun olmuştur.
Çalışma hayatına resmi bir kurumda başlayarak, Şanlıurfa, Erzurum ve Ankara illerinde görev yapmıştır. Dokuz yıllık resmi görevinin ardından istifa ederek özel kurumlarda çalışmaya devam etmiş ve emekli olmuştur.
Necdet Çelikdönmez; gazeteci, araştırmacı ve yazardır. Fikir, düşünce ve ilim adamıdır. Birçok eser kaleme almıştır. Aynı zamanda bir yayıncıdır. Isparta’da “Paye Ortak-Kitap Dergisi” ile başladığı yayın hayatını uzun yıllar sürdürmüştür. “Paye Dergisi”nde; pek çok şair, yazar ve düşünce insanının şiir ve yazılarını yayınlamıştır. “Paye”yi, Isparta dışına da posta yolu ile göndererek geniş bir okuyucu kitlesine ulaştırmıştır.
Dergi yayıncılığının yanında, “Paye Yayınları” ile kitap yayıncılığı da yaparak; “1) Makalelerim, 2) Söyleşilerim, 3) Çöl Ayrımı (Roman), 4) Yolun Sonu (Roman), 5) Hücreden Kaçış (Hikâye), 6) Düşünen İnsana Notlar, 7) Fikri Kuşatmak Vakti, 8) Söyleşide Hicret Günlerim, 9) Derlemelerimin Antolojisi, 10) Yassıören Tarihi ve Ayanlık Müessesesi, 11) Tarihte Kerbela Olayı ve İç Yüzü, 12) Güreşin Tarihçesi ve Önemi, 13) Hacı Bektaş-ı Veli Yolunda Düşüncelerim, 14) Isparta’da Türbesi Bulunan Mübarek Zatlar ve Evliyalar” adlı kendi eserlerini yayımlamıştır.
Yayıncılıkta gösterdiği azim ve gayretli çalışmaları takdire şayandır. Mütevazı imkânlarla hiç yılmadan yayıncılık yapmıştır. Kızının yüksek okulu kazanması üzerine 2009 yılında Isparta’dan Elazığ’a taşınmıştır. Yayıncılığına Elazığ’da da devam etmiştir.
 “Paye” ile uzun soluklu bir yayıncılık yapan ve güzide eserler veren dost Necdet Çelikdönmez’e hayatı boyunca daha nice başarılı çalışmalar yapmasını Yüce Allah (c.c.)’tan dilerim.
Dost yazara, dostça selâm olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR