Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bu galibiyet ÖZGÜVEN açısından son derece etkili olacak

Bu galibiyet ÖZGÜVEN açısından son derece etkili olacak

 

 

Anadolu takımları arasında geçtiğimiz sezona damgasını vuran takım olduk. Ligi 3. Tamamlama başarısı gösteren Konya bu yıl lige istediği gibi başlayamadı.

Bunun yanında Avrupa da favori gösterilmeyen bir takıma elenmesi ise hayal kırıklığı yaşattı. Ligin ilk iki maçında galibiyet alamayan Konya 3. Maçında İstanbulspor’ u farklı yenerek galibiyet ile tanıştı, biraz olsun moraller yerine geldi.

Bu sezon Anadolu’ da Antep, Adana, Antalya, Giresun, ön plana çıkacak gibi görünüyor.  

Çok erken olmasına rağmen yukarıda isimlerini yazdığım takımlar büyük takımları zorlayacak gibi görünüyor.

Bu düşünceler içinde evimiz haline gelen Eskişehir de maçı izlemek ve yazmak için stadyumda yerimizi aldık. Eskişehir’e yolculuk sırasında özel araçlar ve minibüslerle taraftarların yoğun ilgisini gördüm.

Stadyumdaki seyirci ilgisi Pazartesi olmasına rağmen Konya’dan az değildi.  Geçen hafta İstanbulspor’u 0-4 yendiğimiz maçtan daha iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Defansı orta sahada kurduk, geçiş oyunlarını iyi yaparak özellikle boş alanlardaki oyuncularımızı topla buluşturduk, rakibe kontratak fırsatı vermedik. 

Bu arada 22. Dakikada Valencia direk kırmızı kart gördü, Fenerbahçe 10 kişi kaldı, bu dakikadan sonra topa daha fazla sahip olmaya başladık. İlk yarı itibariyle Fenerbahçe’nin ilk üç maçında ortaya koyduğu yırtıcı ve hırslı oyununa izin vermedik, kalemize dahi gelemediler. 

İkinci yarıya da iyi başladık, ancak Adil Demirbağ gereksiz ikinci sarıyı gördü ve takımını 10 kişi bırakıverdi. 

Bu dakikadan sonra daha temkinli oynamaya başladık, ilk yarı yaptığımız atakları Fener bize yapmaya çalışsa da yerinde ve zamanında müdahalelerle dengeyi çabuk sağladık.  

66. dakikada ise Muhammed Demir’in güzel kafa vuruşu ile öne geçtik. 1-0 

Öne geçtikten sonra da iyi oyunumuzu devam ettirdik, Fenerbahçe’yi paniklettik diyebilirim, şunu belirteyim, hakem Fener lehine olmayan faulleri vermeye başlayınca endişe etmedim değil.

Kalan dakikalarda 2. Golü de bulabilirdik, bir topumuz direkten döndü. Fenerbahçe karşısında galibiyeti hak eden akıllı bir oyun ortaya koyduk.

Bu sezon Anadolu’ da Antep, Adana, Antalya, Giresun, ön plana çıkacak gibi görünüyor.  

Ancak, bu galibiyet ile biz de varız dedik.  

Eskişehir’ e kadar gelerek takımı destekleyen taraftarlar başta olmak üzere, teknik ekip ve oyuncularımızı tebrik ediyorum.

Deplasmanda 0-4 yendiğimiz İstanbulspor maçından çok daha iyi bir oyun ortaya koyduk ve kazandık. Bu galibiyet ÖZGÜVEN açısından son derece etkili olacak.

 ELEŞTİRİLERE KATILMIYORUM

Bazı sporseverler İslami oyunlar sonucu zemini bozulan statla ilgili eleştiriler yapıyor. Eleştirilere katılmıyorum.

52 ülkeden 4.200 sporcu katıldı. Böyle büyük bir organizasyonu yapmak kolay değil. Konya yüzünün akıyla çıktı.

Stat zemini tekrar yapılır, hem de daha iyisi ile, ancak Konya böyle bir organizasyona bir daha ev sahipliği yapar mı? Onu bilmem.

26 YIL SONRA İLK DEFA

26 yıl sonra ilk defa Şampiyonlar liginde yokuz. Ne kadar üzücü ve acı. Sporun diğer branşlarında başarıdan başarıya koşarken Futbol da geldiğimiz nokta bu.

Sorumluları kim, neden bu duruma düştük, ya da düşürüldük. Trabzon Kopenhag’ı yenecek Ülke puanına katkı yapacak diye oluşturulan hava işe yaramadı. “Nenemin bıyıkları olsa dedem olurdu” teraneleri.

Bu arada; Trabzonspor bugüne kadar oynadığı 13 Avrupa maçından da galibiyet alamadı.  

Sporseverlerin, “Hakemler Türk olmayınca puan alamıyorlar, hakemler yok Trabzon yok, Ligde nasıl Şampiyon oldukları ortada” yorumları artık dillerde. 



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR