Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Zor bir galibiyet oldu

Zor bir galibiyet oldu

Kasımpaşa evinde Kayserispor’ a 3-0 mağlup olunca ister istemez bu maça daha fazla asılacağı biliniyordu.

Nitekim maçın ilk yarısında beklendiği gibi oldu. İşin üzücü yanı, ilk yarıda kaleye isabetli şutumuz yok. Üç şutumuza karşılık Kasımpaşa 9 şut çekmiş, ikisi isabetli. Agresif bir oyun ortaya koyan Kasımpaşa ilk yarıyı 3 sarı kartla tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Konyaspor haftalardır suskun golcüsü Adis Jahovic’ hin 47. Dakika da attığı golle 1-0 öne geçti.

Takımda bir şanssızlık var, öne geçiyorsun, galibiyeti koruyamıyorsun, aksine mağlup duruma düşüyorsun. Ne yazık ki? Diagne nin 69 ve 72. dakikalarda iki golüne engel olamadık,

Bereket versin Jahovic in 74. Dakikada attığı golle beraberliği sağladık. Bu dakikadan sonra kendine gelen Konyaspor rakip kalede daha fazla görülmeye başladı,

Nihayet 83. Dakikada Fofana’ nın golü ile 3-2 öne geçtik. 5 dakikalık uzatmayı, hakemin 7 dakika oynatmasına rağmen Kasımpaşa etkili olmaya çalıştı ama aradığı golü bulamadı, Zor ama 3-2 galip gelmeyi başardık.

Teknik ekibi ve oyuncuları kutluyorum.

HAKEMİN KARARI YANLIŞ, AMA!

Geçtiğiniz hafta sonu oynanan Trabzonspor-Konyaspor maçında hakem Mete Kalkavan’ nın vermiş olduğu penaltı kararının medyada taraflı bakan bir kesim hariç yanlış olduğu dile getirildi.

Konyaspor yönetimi de konu ile ilgili gerekli açıklamaları yaptı.

Ne yazık ki Ülkemiz de futbol dört büyük takım etrafında dönüyor. Ulusal medyada çok güçlü olan bu takımlar küçük bir haksızlığa uğradığı zaman, yazılı ve görsel basında hakları inanılmaz savunuluyor.

Buna Futbol Federasyonu da izin verince ortaya büyük haksızlıklar çıkıyor ve Anadolu takımlarının ciddi anlamda hakları yeniyor.

Trabzonspor yönetiminin maç öncesi hakem Kalkavan ile ilgili yaptığı açıklama bunun en bariz örneği oldu. Bu açıklama maçın sonucuna direk etki etti.

Trabzonspor yönetiminin böyle bir açıklama yapmasının suç olduğu bilinmesine rağmen, Futbol Federasyonunun anında tepki vermesi gerekirdi.

Ne yazık ki; Futbol federasyonu cezayı maçtan üç gün sonra Salı günü verdi.

Verilen ceza komedi gibi, cezalarda aslolan caydırıcılık olmasına rağmen, maç oynandıktan sonra federasyon Trabzonspor başkanı Ağaoğlu’ na 60 gün hak mahrumiyeti ve 50.000 lira para cezası veriyor. Tahkim kurulu ise daha da komik bir karara daha imza atarak 60 günlük hak mahrumiyeti cezasını kaldırıyor.

Federasyona hiçbir kesimin güven duymamasının sebebi bu tür yanlı kararlardır.

HAKEM ETKİ ALTINDA KALDI

Hakem Kalkavan’ ın maçta etki altında kaldığı herkesim tarafından belirtiliyor.

Bunu geçtik, Peki; Konyaspor haksız bir penaltı ile geriye düştü. Maçın 75. Dakikasına kadar eline geçirdiğin fırsatları neden değerlendirmelisin.

 1-0 geriye düştük, uzatmalarla maçın bitimine 20 dakika gibi bir süre var, Takım neden dağıldı ve üç gol yedi.

Gol sonrası takımın dağılmasını çok ciddi bir sorun olarak görüyorum. Takımın tanınmaz hale gelmesinin sorumluluğu Teknik ekibe aittir.

Aykut Kocaman’ ı destekliyoruz, ancak böyle bir sonuç asla kabul edilemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR