Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Yeni Çevre Yolu Başka Bahara Kaldı

Yeni Çevre Yolu Başka Bahara Kaldı

Geçen hafta Konya için ertelenmemesi gereken ve bu nedenle de hayati öneme sahip olduğuna inandığımız bir konu gündeme gelmesine rağmen, her zaman olduğu gibi bir iki basın organı hariç konuyu gündemine alan bile olmadı.
Siyasiler ise her zamanki suskunlukları ile meseleyi geçiştirme yolunu seçmiş göründüler.
Bu konu 2. Çevre Yolu’nun projesi için 2013 yılında her hangi bir ödenek ayrılmamasıdır.
Hâlbuki yapılması kararlaştırılan 2. Çevre Yolu 2010 tarihinde karayolları yol ağına alınmıştı.
2010 dan 2013 e 4 yıldır çevre yolu karayolları yatırım programına alınmadığı için açılması ile ilgili olarak bu güne kadar herhangi bir işlem yapılamadı.
Böyle giderse de gelecek yıllarda da yeterli ödenek verilmeyeceği için bu yol daha uzunca bir süre açılmayacak gibi görünüyor.
Böylece 2013 yılında da çevre yolu için hiçbir çalışma hayata geçirilmeyecek ve Konya bir kez daha 2. sınıf statüsüne düşürülmüş olacak.
Hâlbuki daha 28 OCAK 2013 tarihinde basın yayın organlarına yansıdığı kadarıyla Konya Milletvekili Cem Zorlu, yeni çevre yolu projesiyle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini ve projenin 2013 yılı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirtmişti.
Şimdi kim doğru söylüyor veya kim doğruyu söylemiyor diye sormak gerekmez mi?
Karayolları 3. Bölge Müdürü mü? Konya Milletvekili mi? Ulaştırma Bakanı mı?
Aslında Konya’nın hızlı tren hattı ile Ankara ve Eskişehir’e bağlanmışken, yakın zamanda da güneyden Akdenize kuzey taraftan da İstanbul ve Bursa’ya bağlanması, ulaşım ve taşıma açısından yeni çevre yolu ile çok güzel bir koordinasyon sağlamış ve Konya’yı diğer şehirlere göre bir adım öne çıkarmış olacaktı.
Bu arada geneli veya yereli ilgilendirdiğine bakmaksızın hemen her konuda ve olur olmaz her tür konuda açıklama yapmaya meraklı belediye başkanlarının bu konuda neden suskun kaldıkları ve sorumluluk sahalarında olmamasına rağmen köprülü kavşak yapmaya varıncaya değin karayolları ile ilgili olmasına rağmen açıklama yapmadıkları anlaşılamamıştır..
Bu arada “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katılan Başbakanın yaptığı konuşmadaki “Metropollerimiz beceriksiz, estetik ruhu olmayan ellerde adeta nekropole yani ölü şehirlere dönüştü” sözleri sanki Konya’yı anlatır gibiydi.
Belediye başkanları Başbakan bize yine ödül verdi diyerek anlamamış gibi görünseler de, Başbakanın “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu sempozyumda belediye başkanlarının gözlerinin içine baka baka söylediği sözleri bir kez daha hatırlatmış olalım:
“Yıkmak kolaydır, yapmaksa son derece zor. Bizim şehirlerimiz birkaç 10 yıl içinde harap edilmiştir ama bizim onları harap hallerine mahkûm etmek gibi bir niyetimiz asla yok.”
“Çeşitli plan notlarıyla emsallerle oynayanlar var, belediyelerin içinde bunu görüyorum. AK Parti olarak 3 emsal, azami ilkemiz olmalıdır. Plan notlarıyla oynamak suretiyle eğer siz bunu 7’ye çıkarıyorsanız 6’ya çıkarıyorsanız tarih sizi affetmez, bu millet sizi affetmez.
Başbakanın belediyelerin içinde bulunduğu durumu itiraf ettiği sözleri bir kez daha hatırlatalım dedik.
Belediye seçimlerine 1 yıl kalmışken bu hatırlatmalar umarız ki faydalı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR