Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Hizmetleri

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Hizmetleri

Son iki yazımızda Ziraat mühendislerini,sıkıntılarını, problemlerini, ziraat fakültelerinde eğitimin yetersizliğini, köşemizde siz değerli okurlarımızla paylaşmaya çalıştık. Şimdiye kadar yazılarımıza Türkiye'nin dört bir tarafndan  çok olumlu eleştiriler almamız bizleri oldukça sevindiriyor.

 

Yazılarımızı daha aşk ve şevkle yazmamıza sebep olmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler  Daire Başkanlığının hizmetlerini köşemize taşımayı geciktirdik. Ziraat mühendisleri ile ilgili olumlu gelişmelerden biz haberdar olmayınca, geçen hafta kuruma  mini bir eleştiride bulunmuştuk.Ziraat mühendisi olarak her zaman resmi veya özel kurumların bünyesinde bulunan arkadaşlarımızın sorunlarını ve başarılarını mutlak surette köşeme taşımam boynumun borcudur.

Bir ziraat Mühendisi olarak Tarımsal Hizmetler  Daire Başkanlığının yapmış olduğu eğitim hizmetlerini,takdir ediyorum.Bu hizmetlerin  çiftçiler tarafından çok takdire şayan olması,Yazılarımızı takip eden okurlarımız başta olmak üzere,bizleri  arayan gerek muhtarlar ve gerekse birlik başkanları bu hizmetleri mutlak surette duyurmamızı kamu oyu ile paylaşmamızı,ısrarla istemeleri,eğitim hizmetlerini yakınen takip eden bir kardeşiniz olarak köşemize taşımak ancak bu güne nasip oldu.

**

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın çiftçi eğitimleri faaliyetleri kapsamında 31 ilçe merkezinde çiftçilere hayvancılık ve tarımsal üretime yönelik yeni bir eğitim çalışması ve  doğal ve biyolojik kaynakların korunarak geliştirilmesini, verimliliğin artırılmasını, gıda güvencesi ve güvenliliğinin güçlendirilmesini, kırsal kalkınmanın sağlanmasını, 2016yılında gerçekleştirmesi çok önemlidir.2016 yılında 9,2 milyon TL'lik fidan desteği sağlanması, üzüm üreticilerine, ipek böcekciliğine, arıcılığa,mantar yetiştiriciliğine ve özellikle organik tarımın bilinçlenmesi adına yapılan eğitimler, çilek üretimi için fide desteği, daha saymakla bitiremeyeceğimiz destekler takdire şayandır. Özellikle, Konya Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda tohum bilinci uyandırmak için “Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor Projesi”ni hayata geçirmesi, Konya genelinde 11 bin 436 öğrenciye yönelik gerçekleştirilecek proje ile 10-12 yaş arası ilkokul öğrencilerine tohumların korunması, tohum sevgisinin oluşturulması ...ve  Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk Üniversitesi ve MEVKA ile birlikte yaptığı Kırsal Kalkınma İçin E-Desen Çalıştayı ile kırsaldaki ürünlerin ve turizm potansiyelini tespit ederek, daha verimli hale getirilmesinin amaçlanması......Gerçekten mükemmel projeler.Yaptığımız eğitimlerde gittiğimiz illerdeki seminerlerimizde bu hizmet ve projelerden  övgü ile bahsetmek, Konyamız kadar bizlerinde gurur kaynağı olmuş, olmaya devam edecektir.

**

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı değerli meslektaşım Raşit Turan beye ziraat mühendisleri adına çiftçiler adına teşekkürlerimi sunuyor ve Bünyesinde çalıştırdığı 18 tane ziraat mühendislerine, hava şartları ne olursa olsun görevini aksatmadan devam etmesi,tarımsal yayım hizmetlerinde başta bayan üreticilerimize ve diğer çiftçilerimize 31 ilçede 2016 yılı itibari ile 9 bin  çiftçiye eğitim vermesi bu eğitimlerde ağırlıklı olarak bayan  üreticilerin olması önemlidir. Eğitim esnasında güler yüzlü ,tebessümü eksik etmemesi  ve en iyisini vermesi, çok önem arzetmekte,18 tane meslek taşımada sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum..

**

Konya'mızda 120 bin civarında kayıtlı çiftçimizin olması ve eğitim noktasında eksikliklerin gidrilmesi çok önemlidir.Bundan sonrada büyük şehir belediyemiz başta tarımsal eğitimler olmak üzere Konya çiftçisine eğitimlerini çıtayı yükselterek devam edecektir.Bunu  canı gönülden destekliyor başarıların devam etmesi  Konyamız için ülkemiz için çok önemlidir.

Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Akyürek Beyefendinin tarım adına desteğinin  tüm belediyelere Örnek gösterilmesi, aynı hizmetleri diğer belediyelerin verecek olması  Türk tarımına mutlak surette katkı sağlayacaktır. Bu arada sayın başkanımın Türkiyede başarı yönünden  3. Olmasıda  Konyamız için çok önem arzetmekte,  bu ve buna  benzer hizmetlerin  artarak devam etmesi 1.'liği mutlak surette zorlayacaktır. Tarım adın kim mini bir hizmet veriyorsa ona minnettarım..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Kaya Arşivi
SON YAZILAR