Ahde Vefa Turan Birliği  Prof. Dr. Güngör’ü andı

Ahde Vefa Turan Birliği Prof. Dr. Güngör’ü andı

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Erol Güngör, Ahde Vefa Turan Birliği Derneği tarafından düzenlenen bir panelle anıldı.

Konuşmacılar, Erol Güngör’ün düşünce ve fikirlerini, eserlerinden yola çıkarak dile getirdiler. Prof. Dr. Erol Güngör, vefatının 41.yılında Ahde Vefa Turan Birliği Derneği tarafından düzenlenen “Ortak Paydamız Erol Güngör” konulu panelde anıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından paneli açış konuşmasına “asgari müştereklerde ve ortak paydalarda birlikte hareket etmeyi arzu ettiklerini” belirterek başlayan Ahde Vefa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Meral, milliyetçi camianın Prof. Dr. Erol Güngör hakkında vefasız olduğunu ifade etti. “Erol Güngör gibi bir değeri topluma tanıtmamak büyük bir eksikliktir” diyen ve konuşmacılar ile katılımcılara teşekkür eden Meral, 3 Mayıs’ta aynı salonda “Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’a Saygı Gecesi” düzenleyeceklerini de açıkladı.

Başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Maraş’ın yaptığı panelde Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. Mehmet Akgül, Veyis Güngör, Prof. Dr. İbrahim Maraş, merhum Prof. Dr. Güngör’ü anlattı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele TBMM 19. Dönem Konya Milletvekili Musa Erarıcı, 21. Dönem Konya Milletvekili Hasan Kaya, 23. ve 24. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. İbrahim Maraş, Prof. Dr. Mehmet Akgül, Drs. Veyis Güngör, Konya Kırım Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Dr. İlyas Keskin, bürokratlar, STK ve siyasi parti temsilcileri ile akademisyenler ve çok sayıda dinleyici katıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.