Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Tacizciye af mı geliyor?

Tacizciye af mı geliyor?

Birkaç gündür Türkiye gündemini Ak Parti'nin meclise verdiği ''Cinsel İstismar Yasası'' (Tecavüzcülere Af Yasası) teklifi meşgul ediyor. Tüm kesimlerin tepkisini çeken bu yasa tasarısı epey su götüreceğe benziyor.

Tasarı şöyle: ''Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın, 16.11.2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir."

Kimi kesimler bu yasa tasarısını ''O zaman küçük yaşta çocuklar kaçırılır sonra da bir nikah kıyılır evlenir, bu cezadan kurtulur'' diye yorumlamakta. Son yıllarda artış gösteren cinsel istismar haberlerini zaten fazlaca alır olduk, bu yasa toplum nezdinde ne getirir ne götürür her açıdan umarız iyi düşünülerek hazırlanmıştır.

Ak Parti bu yasayı çıkartmalarının nedenini daha önce bu suçu işlemiş ancak kaçırdıkları kızlar ile evlenen çoluk çocuk sahibi olan, lakin yasa dolayısıyla hapis cezasına çarptırılan ve hanımları bu şekilde madur edilen aileler için çıkartılacağını iddia ediyor.

İyi de çıkartacaklarını iddia ettikleri yasa  TCK'da vardı zaten ve bu yasa gereğince evlenme halinde ceza ve suç kalkıyordu, 5 seneye kadar da boşanamama hükmü konmuştu. Oysa bu hüküm 12 yıl evvel yine Ak Parti hükumeti tarafından kaldırılmamış mıydı?

Şimdi sormazlar mı adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, millet deneme tahtası mı Allah aşkına?

Ülke yap boz tahtası gibi kullanılabilinir mi?

Bu yasa tasarısına muhalefetin karşı çıkmasını hadi anlayabiliriz de Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da yönetim kurulunda bulunduğu KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) de karşı çıkıyor. 15 yıldır Ak Parti içinde kendilerine muhalif ilk tepki bu yasaya oldu. Tüm kesimlerden tepki gösterilen bu yasa bakalım salı günü nasıl bir şekil alacak.

Ak Parti bu yasayı hakîkaten eski yasayı yeniden getirmek kaydıyla bu mağduriyetlerin önüne geçmek, erken yaşta kaçırılarak veya gönüllü evlenen ancak yasa gereği kocaları bir şekilde cezaevinde bulunan mağdurların mağduriyetlerini gidermek; evlenmek için illa 18 yaşını beklemek istemeyenlerin evliliğini kolaylaştırmak için çıkartıyor diyelim. Bu yasanın su-i istimal edilmeyeceğinin garantisi var mı? Burası Türkiye!

Bu yasa kaldırılalı 12 yıl olmuş, ne Türkiye eski Türkiye nede millet eskisi gibi.

Zina suç olmaktan çıkartıldığı vakitte yine aynı bahaneleri öne sürdüler, maalesef bugün mahkemelerde çok sayıda boşanma davası var ve bunun alt nedenini zina istinâdı içermekte.

AB Uyum Yasaları diye dayatılan bu illet yasalar ile toplum bugün şirazeden çıkmış durumda. Her gün kadın cinayetleri, tecavüz taciz haberleri, gayr-ı ahlaki ne varsa hepsini görüp, duyuyoruz haberlerde. Bu yasanın da istismar edileceği hakkında ciddi kuşkular oluşuyor.

Toplum her taciz ve tecavüz sonrası idam geri getirilsin diye bir beklenti içine giriyor, ancak bir müddet sonra bu kamu oyunun gündeminden düşüyor. Halbuki kamuoyu daha idamı tartışmaya açmadan, böyle yasa teklifleri ortaya çıkartılarak, bir nevi ölüyü gösterip halkı hastalığa razı ediyorlar.

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR