Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

O Ruhla ''Hadi Bismillah''

O Ruhla ''Hadi Bismillah''

Ak Partililer her ne kadar ''Milli Görüş gömleğini çıkardık'' demişlerse de kurulduğu andan itibaren Milli Görüş ruhunu, kazanımlarını, kavramlarını su-i istimal etmekten de geri kalmamıştır. Bir mirasyedi gibi 22 yıldır meyvelerini yemeye devam etmiştir. Son birkaç seçimdir bir yandan Erbakan Hoca'nın kemiklerini dahi kullanarak siyaset yapmışlar(!) diğer taraftan da Milli Görüş ruhuna musallat olmuşlardır! Sadece seçim öncesi ''94 ruhundan'' bahsediyorlar, iş uygulamaya gelince ortada yoklar. Teşbihte hata olmazmış medyum misali ruh çağırıyorlar. Kaldı ki 94 ruhu gel deyince gelecek git deyince gidecek bir ruh mudur? Milli Görüş ruhu bu milletin mayasıdır ruh köküdür. Birilerinin kullanıp, işi bitince attığı siyaset malzemesi, oy aracı değildir! Milli Görüş yüzyılların birikimini bünyesinde barındıran bir medeniyet hareketidir.

Refah Partisi 1989 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş, Konya(büyükşehir),Şanlıurfa ve Van İl belediyelerini ve 4 ilçe belediyeyi almış, toplamda il, ilçe, beldelerle birlikte pek çok belediye kazanmıştır. Başta Sn.Temel Karamollaoğlu, belediye başkanlarının ortaya koyduğu uygulamalar, partinin görevlendirmesi ile Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen programlara katılmaları ve hizmetlerini kamuoyu ile paylaşımları, RP’nin yükselişinde itici güç olmuştur. RP'den evvel belediyeler iflas etmiş, kadrolaşma had safhaya çıkmış, adam kayırmalara halk büyük tepki göstermekteydi. RP bunlar gibi rüşvet ve yolsuzluklara karşı ''önce ahlak ve maneviyat'' gibi ifadeler ve halk merkezli siyasi söylemler ile seçimlere katılmıştır. Mamafih teşkilatlar ve belediye kadroları kazanılan başarıda yüksek pay sahibi olmuştur. Teşkilatlar ve belediyelerde görev alan kadrolar büyük moral gücü ve inanmışlık duygusuyla resmi görevlerinin kapsamlarını ve sorumluluklarını aşarak dava aşkıyla çalışmaları, davalarının içerdiği moral siyasetin maddi kazanımları dışında manevi kazanımlar sunması başarının yükselişinde önemlidir. O dönem kötü ve zor koşullarında kazandıkları belediyelerin problemlerine acil çözüm bulmuşlar ve büyük başarıya imza atmışlardır. Şeffaf belediyecilik anlayışı, halkın katılımcılığı, vatandaşı doğrudan muhatap alan ve halktan taraf, haksızlıklarla mücadele, tarafsızlık, ranta kapıyı kapatan Adil Düzen zihniyetinin temelini oluşturmuştur. Yerinden yönetim, belediye meclislerinin yetkilerinin artırılması, ayrıca yerelde kanun yapma yetkisinin belediyelerde olması savunulmuş, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırmacılığına vb. menfi durumlara karşı adalet, hakkaniyet, insan onuru, dürüstlük, yapılan işin gizli kapaklı olmaması gibi ahlaki ve insani değerleri ortaya koymuşlardır.

Türkiye'de bir ilk yaşanmış ve ''Rüşvet alan da veren de melundur'' Hadis-i Şerif tabelası Refah Partili tüm belediyelerin girişine asılmıştır. Vatandaşı sadece seçim zamanı muhatap alınan değil belediye binalarına alınan ve doğrudan belediye başkanıyla görüşmüştür. Saadet Partisi Genel Başkanı Sn. Temel Karamollaoğlu Sivas belediye başkanı iken haftada bir gününü makamında halkla yüz yüze görüşmelere ayırmış, halkın dertlerini, sorunları dinlemiş ve belediyede birim başkanlarından derhal halkın sorunlarıyla ilgilenmelerini ve o gün halkın sorunlarını çözmeleri hususunda onları sorumlu tutmuştur.

RP seçmene birtakım taahhütlerde bulunmuş ve bunlar seçmen tarafından muazzam bir alaka görmüştür. Adalet, rüşvetin kökünün kazılması, dürüst belediyecilik anlayışı, insan haysiyetine uygun ve kardeşçe bir yönetim anlayışı, güvenilirlik ve kul hakkına dikkat eden ve herkese eşit mesafede duran bir yönetim vaat edilmesi, toplumun tüm kesimlerince ilgiyle karşılanmış, onaylanmış ve seçimlerde RP'nin yükselişine ve Türkiye'de siyasetin dönüşümünde etkili olmuştur.

RP'den önce şehirlerde çöp dağları, çamur yığınları, çukur alanlarının oluşmuş, rüşvet adeta normalleşmiş kanıksanmıştır. Kaçak yapılaşma artmış, hırsızlık, görevi kötüye kullanma, rant, vurgun vb. gibi menfi yönetim şekli şehirlerin kaderi haline gelmişti. RP belediyeciliğiyle Erbakan Hoca'nın ''Garson Devlet'' anlayışı başlamıştır. Belediyelerde cenaze işleri, iftar çadırları, insan odaklı, hizmet odaklı yönetimi benimseyen belediye başkanları belediyede özel araç kullanmamışlardır. Bugün birileri Milli Görüş ruhunu siyasi ikbal için kullanırken o günlerde hizmet ruhu inançlı kadrolar ile 89 ruhunu meydana getirdi ve ''Halka hizmet Hakka hizmet'' düsturuyla belediyeler yönetildi. Bugün Ak Partililerin 94 Ruhu'' diye kastettikleri ruh, 1969'dan bu yana Allah rızası için çalışanların ruhudur. 69'u ruhunu anlamayan biri ne 89 ruhunu anlar ne de 94 ruhunu...

Bugün bu yolda Milli Görüşün tek siyasi kanadı Saadet Partisi'dir. Erbakan Hoca Saadet Partisi Genel Başkanı olarak vefat etmiş ve adres olarak Saadet Partisini göstermiştir hep. Dünyevi çıkarları için davasına, Erbakan Hoca'ya ihanet edenler, bugün halkı yokluğa mahkum etmiştir, Ak Partiyle beraber yol yürüyenler de Erbakan Hocayı anlamamış, Siyonizm'in ağına düşmüşlerdir. Saadet Partisi tıpkı 69'da kurulduğu o ruhla, 89'da bu ruhun ülke sathına ulaştığı, 94'te destanlar yazdıran o ruhu hiç kaybetmemiş ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aynı başarıyı gösterecektir inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR