Sabit Horasan

Sabit Horasan

Seri bozuldu

Seri bozuldu

Türk futboluna darbe üzerine darbe vuruluyor,.

Ekonomik ve kalite olarak dibe vuran ve kulüp borçlarının Banka kredileriyle ödenmesi yolu seçilen. Böylece kulüplerin daha da borçlanmasının önü açılan Ülkemiz de devre arasında yapılan transferler batışın boyutlarını daha da büyüttü.

Altyapı gerçeğini kavrayamayan ve şampiyonluk için Devlet olanaklarını da kullanarak transferde kesenin ağzını sonuna kadar açan kulüp yöneticileri ne yazık ki Türk futbolunun ölüm fermanını bir kez daha imzaladılar.

Kulüp Başkanları, sanki kendi şirketlerini yönetiyormuş ve ceplerinden para harcıyormuş gibi sorumsuzca yaptıkları transferlerle milyonları sokağa atmaya devam ettiler.

İnsanın yüreği sızlıyor. Çok yazık.

Bunu da Devleti ve Türk futbolunu yönetenler izliyor.

***

 

Süper ligin ikinci yarısına iyi başlayan ve iki hafta da 6 puan alan Atiker Konyaspor’da galibiyet  serisi  Bursa’da bozuldu.

1 puan kötü mü? Asla değil.

Konyaspor, deplasmandan çok önemli bir puanla döndü.

Gelgitlerin yaşandığı, pozisyonların üretildiği, direkten dönen topların ve kaçan penaltının bulunduğu, Konyaspor’un pas oyunu dışına çıkarak atak futbol oynadığı maçta yeşil-beyazlı temsilcimiz yenilebilirdi de. O nedenle beraberlik süper oldu bir yerde.

Zaman zaman, özellikle de ilk yarıda doğruları yapan, ancak futbol olarak bir önceki haftaya oranla biraz daha vasat kalan Konyaspor’lu futbolcuları olağanüstü mücadeleden dolayı kutluyorum.

Orta saha ve defans oyuncularının kaleyi cansiperane korumalarına karşılık ileride ki futbolcularda atakları sonlandırabilselerdi sonuç Konyaspor’un lehine de bitebilirdi.

***

 

İlk yarıda doğrular yapıldı dedik.

Her iki takımında kazanmak için çıktığı maçın ilk 45 dakikasında Atiker Konyaspor teknik adamları Ömer Ali’yi de Jahoviç’in yanında oynatarak kazanmayı düşündüklerini gösterdiler. Bu  4-4-2 sistemi belki de Aykut hocanın, anımsadığımız kadarıyla  Konyaspor’da  ilk uygulaması oldu denebilir.

Jahoviç’in kafayla indirdiği ve orta alandan defansın arkasına atılan toplarla  Ömer Ali ile gol arayan Konyaspor daha 1. dakika içerisinde bu hedefine çok yaklaştı, ancak Ömer Ali topu kaleciye nişanlayınca sonuç değişmedi.

Alan daraltarak Bursaspor’a pas yapma şansı tanımayan Kartallar, rakibin direkten dönen topunun ardından Jahoviç ile iki kez aşırtma vuruşlarla Bursaspor kalesini yokladıysa da golü bulamadı.

Böylece de ilk yarı başladığı gibi golsüz sona erdi.

***

 

Şiddetle 3 puana ihtiyacı olan Bursaspor ikinci yarıyla biraz daha baskılı başladı.

Atiker Konyasporlu futbolcuların basit top kayıpları ve pas hataları sonucu pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, dediğimiz gibi Konyaspor defansını geçemedi veya gol ayaklarının beceriksizliği nedeniyle sonucu  değiştiremedi.

Buna karşılık Konyaspor defansın arkasına atılan uzun toplarla kontratak denemelerinde bulundu.

Ömer Ali’nin sakatlanarak çıkmasıyla oyuna giren Fofana orta alanda görev yaparken, teknik adamlar Miloseviç’i öne çıkartarak Jahoviç’e yakın oynattı.

Bursaspor’un etkili geldiği dakikalarda Kartallar, Fofana ile çok önemli bir kontratak sonucu gole yine çok yaklaştı. Ama Fofana bunu değerlendiremedi.

Konyaspor’da, bu maçta da kanat ortalarının isabetsizliği ve şut yüzdesinin düşük olması dikkat çekti.

Kısacası, ikinci yarıda Bursaspor’un daha baskılı oynadığı ve birde penaltı atışından yararlanamadığı maçta alınan 1 puan Atiker Konyaspor adına çok önemli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR