Türkiye genelinde 100 liraya 1 kilo kaşar peyniri satıyorlar! İçindekiler belli oldu

Türkiye genelinde 100 liraya 1 kilo kaşar peyniri satıyorlar! İçindekiler belli oldu

Ekonomik koşullar zorlaştıkça vatandaş ucuz gıda ürünlerine yöneldi. Son yıllarda marketlerin indirimi takip edenlerin oranı zirveye ulaştı. Türkiye genelinde 100 liraya 1 kilo kaşar satışı yapanlar var. Bu kaşarların içeriği belli oldu.

Ekonomik kriz vatandaşın alım gücünü düşürdü. Enflasyon durmuyor ve her ürüne defalarca zam geliyor. Türk insanı evini geçindirmekte zorlanıyor. Asgari ücret alanların durumu vahim. 17 bin 2 lira ile ay sonunu getirmeye çalışanların işi zor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE EN UCUZ KİRA FİYATLARI 10-15 BİN TL

İstanbul, Ankara, Konya, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerde ortalama kira fiyatları 10-15 bin lira arasında. Bu durumda asgari ücretlinin geliri kira, faturalar ve temel gıdaya bile yetmiyor. Sırf bu yüzden Temmuz ayında maaşlara yeniden zam yapılması gerektiği konuşuluyor.

kasar-3.jpg

100 LİRAYA KAŞAR PEYNİRİ, 200 LİRAYA SUCUK SATIYORLAR

Son zamanlarda marketler dar gelirlilere yönelik indirim kampanyalarına hız verdi. Türkiye genelinde birçok market 100-150 liraya 1 kilo kaşar peyniri satıyor. Vatandaş bu kaşar peynirlere yoğun ilgi gösteriyor. Aynı şekilde 200-250 liraya 1 kilo sucuk satanlar var. Bu fiyatların şüpheli olduğunu dile getiren yetkililer vatandaşı sahte ürüne karşı uyarmıştı.

kasar-1.jpg

9 TON ÜRÜN BU GEREKÇEYLE İMHA EDİLDİ

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Mamak ilçesinde gıda operasyonu düzenlendi. Böylece tüketime uygun olmayan yaklaşık 9 ton süt ve şarküteri ürününe el konuldu. Operasyonda çoğu küflenmiş, bozulmuş ve zorunlu etiket bilgileri bulunmayan 6 bin 889 kilogram kaşar peyniri, 1575 kilogram bitkisel margarin ve 257 kilogram sucuk ele geçirilerek, imha edildi.

kasar-2.jpeg

VATANDAŞA ÖNEMLİ UYARI

Ucuza satılacak olan bu kaşar peyniri ve sucukların içindekiler belli oldu. Yetkililer sağlığa zararlı maddelerin tespit edildiği bu ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum