Hâlid Şen

Hâlid Şen

Saab 9-3’ü biz üretelim!

Saab 9-3’ü biz üretelim!

Dün Konya Sanayi Odası’nın davetlisi olarak ‘Yerli otomobil’ ile ilgili ortak basın açıklamasına katıldık. ‘Ortak’ çünkü toplantıya çok sayıda oda ve dernek temsilcisi katıldı, destek verdi. Toplantının ana mesajı KSO Başkanı Memiş Kütükcü’nün ifadesiyle; “Marmara bölgesi yatırımlardan dolayı artık sıkıştı. Yatırım yapılacaksa eğer Anadolu’ya yapılmalıdır.”

**

Memiş Bey, uzun uzun Konya’nın otomobil üretme potansiyelinden ve bu işi yapabileceğinden bahsetti. Bu potansiyel ile yerli otomobil, tramvay yapabileceğimiz defalarca söylendi. Biliyoruz ki organize sanayilerdeki pek çok firma büyük otomobil üreticilerine parça üretiyor. Bu otomobillerin içerisinde lüks otomobiller de bulunuyor.

**

Bu büyük projenin Konya’da uygulanması noktasında elimizden gelen desteği veririz. Ama bu iş bir siyasi menfaat malzemesi yapılırsa birlik yerine ayrılık çıkar. Basın toplantısına Ak Parti İl Başkanı Musa arat Bey de katıldı. Acaba diğer partilere teklif götürüldü de gelmediler mi?

**

Seçim sürecinde “İşte yerli otomobilimiz” başlıklarıyla servis edilen haberler sonrası otomobilin Saab’ın 9-3 modeli olduğu ortaya çıkmıştı. Bakan Işık daha sonra çıkıp “Bilerek Saab olduğunu sonradan söyledik. Gençler meraklansın diye böyle yaptık” demişti. Yerli uçak mevzuunda da aynı tablo ile karşılaşmıştık. 2011 yılında seçimlerde “Yerli uçağımız göklerde” diye bilbordlarda reklam yapılırken, 7 Haziran Seçimleri’nde “Yerli uçağımızı yapıyoruz” başlıklı reklamları görmek halkı kandırmanın açık bir vesikası…

**

Bu ülkenin stratejik ve en büyük tesisleri yok pahasına özelleştirilip tüketime yönelik yatırımlar ve faiz ödemeleri ile devletin kaynakları boşa giderken hep söylendi; “Üretmeyen bir ekonomi düşünülemez”. 14 yıl boyunca bu milletin ümit verdiği parti, şimdi başarısızlığını yeni bir ümit ışığı ile gizlemeye çalışıyor.

**

Saab’ın 9-3’ün fikri mülkiyet haklarının satın alınması güzel bir gelişme fakat bu güne kadar milli sanayinin gelişmesi yönelik yatırımlarda geri kalan bir anlayışın seçim öncesi böyle bir hamle yapması, siyasi menfaat fikrini ön plana çıkarıyor.

**

Otomobilimizi, tankımızı, uçağımızı, CNC tezgahlarımızı üretecek kapasiteye sahibiz ama bu özelleştiren değil, fabrika kuran bir anlayışla olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR