Türk Silahlı Kuvvetlerinin "uçan kaleleri" deneyimli pilotların kontrolünde gökyüzüyle buluşuyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin "uçan kaleleri" deneyimli pilotların kontrolünde gökyüzüyle buluşuyor

Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde görev yapan pilotlar, "uçan kale" olarak adlandırılan 10 tonluk CH-47 Chinook yük helikopterlerini gökyüzüyle buluşturuyor.

Kara Havacılık Komutanlığı, envanterinde yer alan CH-47 Chinook, Sikorsky, Cougar, Atak, UH-1 gibi çok maksatlı helikopterleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahadaki etkin ve caydırıcı gücünü artırmaya devam ediyor.

Komutanlık bünyesinde yer alan pilotlar ise çok kapsamlı eğitimlerden geçiyor. Harekat görevlerinin yanı sıra, afet gibi durumlarda da aktif bir şekilde sahada yer alan pilotlar, gerektiği durumlarda organ nakil faaliyetini de icra ediyor.

Aktif görevlerinin yanı sıra eğitimlerini de aralıksız sürdüren pilotlar, normal uçuşların dışında yüksek teknolojik imkan ve kabiliyetler sunan uçuş simülatörleriyle her an harbe hazır vaziyette görevlerini sürdürüyor.

Dünya Pilotlar Günü kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan CH-47 Yük Helikopter Tabur Komutanlığı'nda görevli Pilot Binbaşı, 2004 yılında Kara Harp Okulundan kara havacı teğmen olarak mezun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sonrasında Ankara Güvercinlik'te yer alan Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nda 1 yıl süren zorlu pilotaj eğitimimi tamamladım. Bu zorlu eğitimin müteakibinde 2005 yılında Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda pilot teğmen olarak görevime başladım. Halihazırda çeşitli birlik, kurum ve kadrolarda 20 yıldır aktif uçucu olarak hizmet vermekteyim. 2023 yılından itibaren de Ankara CH-47 Yük Helikopter Tabur Komutanlığı'nda aktif görev yapmaktayım." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum