Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

İstanbul Caddesi Çimleri

İstanbul Caddesi Çimleri

Son zamanlarda belediyelerin şehrin meydanlarında, caddelerinde ve sokaklarındaki özellikle de orta refüjlerdeki çimlerin yok edildiği malumlarınızdır.

Meydanlar söz konusu olduğunda Mevlana Meydanı ve şehir meydanı ile fuar alanı bunun örneğidir.

Caddeler söz konusu olduğunda ise Alâeddin Caddesi örnek gösterilebilir.

Belediye bir taraftan şehri yeşillendirdim derken diğer taraftan var olan çim ve ağaçları yok etmesi veya bakımını yapmamak suretiyle yok olmaya terk etmesi anlaşılır değildir.

Bakımını yapmamak suretiyle yok olmaya terk edilen yeşil alana ise İstanbul Caddesi’ndeki çim ekilip sonra da kaderine terk edilen alanı örnek gösterebiliriz.

İstanbul Caddesi’ndeki Konaltaş İşhanı karşısı Hacı Çopur İşhanı önündeki alandan bahsediyoruz.

İmar sebebiyle terk edilen alanın ağaçlandırılması ve çim ekilmesi elbette takdir edilir.

Sadece sandığın milletin önüne getirildiği seçim dönemlerinde vatandaşın ayağına gelen siyasetçilere vatandaşların ısrarlı talepleri üzerine seçim yatırımı olarak bu işlemin yapılması hoş değildir.

Oy almaya dönük amaçlı zeminin temizlenip hazırlanmadan kısa sürede hatta baştan savarcasına hazır çimlerin transferi yoluyla çimlendirilen bu alanın sonradan kaderine terk edildiğini görmek insanı üzüyor.

Elbette birilerinin belediye alanı çimlendirdi sen de koru deme hakları vardır.

Alanın yeşillendirilmesinde belediye üzerine düşeni nasıl yapmış ise çevre esnafı da üzerine düşeni yapmıştır.

Bu anlamda çevre esnafı sulama yapmış, çimleri mevsimine göre biçmiş ve hala da sulama ve biçme işlemini yapmaktadır.

Ama çim ekildikten sonra dönüp bir daha bakmamayı anlamak mümkün değildir.

Üstüne üstlük şebeke borusunun patlaması sebebiyle KOSKİ ekiplerinin kazı ve tamirat işlemlerinden sonra kazılan kaldırımın ve tahrip edilen yeşil alanın arızanın giderilmesinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen bırakın yeşil alanın yeniden düzenlenmesini, yaya kaldırımının bile tahrip edilen kısmının düzenlenmesi yapılmamıştır.

KOSKİ ekiplerinin kazıp kaldırdıkları malzemelerinin yerine döktükleri ince malzemeden arta kalan ince malzemenin çimlendirilen alan kısmında kalan fazlalığın henüz kaldırılmamış olması yeşil alan tahribatını hızlandırmıştır.

Şimdilerde İstanbul Caddesi esnafı önüne getirilen referandum sandığı nedeniyle tekrar siyasetçilerin kendi cadde ve dükkânlarına gelmelerini beklemektedirler.

Sadece seçimden seçime oy istemek için propaganda dönemlerinde hatırlandıklarını ve kapı atlamadan kendilerini ziyaret edecek olan siyasetçilere yine bu günlerde hatırlatacakları ilk şey bu alanın yeniden düzenlenmesi ve çimlendirilmesi olacaktır.

Artık Büyükşehir Belediye Başkanı mı olur, yoksa Karatay Belediye Başkanı mı olur kim olursa, gelecek olan ilk siyasetçiye göstermek ve düzenlenmesi ve ağaçların budanması için gerekli talimatı vermesi beklenen alan için İstanbul Caddesi’nin çarşı esnafı hazır kıta olarak beklemektedir.

Bakalım şunun şurasında referanduma 20 gün kadar bir zaman kaldı.

İstanbul Caddesi esnafı en azından bir kere daha seçim yatırımı olarak yeşil alan düzenlemesi beklemektedir.

Hatırlatması bizden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR