Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Firavun’un Çocuğu Sisi

Firavun’un Çocuğu Sisi

Batı, seçimle iş başına gelen Dr. Muhammed Mursi’ye, tahammül edemedi. Çünkü Mursi’nin adım adım şeriata geçeceğini biliyordu. İslâm ülkeleri başta Türkiye olmak üzere Mısır ve Suudi Arabistan’ın askeri ve siyasi yönden birleşmeleri bu birliğe diğer İslâm ülkelerinin ve gayrimüslim mazlum ülkelerin katılması Batı’nın ileri karakolu olan İsrail’in mübarek topraklardan çıkartılması ve Batı’nın Afrika ülkelerini sömürmelerinin sona ermesi manasına geleceğinden Batı elini çabuk tutarak Mısır’da darbe yaptı.

Askeri darbeye direnen binlerce Mısır halkı Adeviye Meydanı’nda şehid edildi. Bu duruma tepki gösteren Mekke imamlarından bir Hoca Efendi Sisi için Firavun’un çocuğu dedi. Sisi gerçekten Firavun’un çocuğudur. Batı’nın isteği doğrultusunda hareket ederek binlerce darbe karşıtı Müslüman’ı katletti.

3 Temmuz 2013 tarihinde Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el –Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri ülkede devam eden protestoları bahane ederek meşru hükümeti devirmiştir. Duyumlarımıza göre protestocuların ekseriyeti sivil giyimli askerlerdir. Bu darbeye devrik devlet başkanı Mübarek’in adamı el- Ezher Şeyhi de katılmıştır; tabii bu durum düşündürücüdür, biz, darbenin yapıldığı yıl bu durumu değerlendirmiştik.

Bu darbe ile mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Halkın iradesine saygısızlık yapmaktır. Filistin halkını yalnız bırakmak ve İsrail’in adım adım Ortadoğu topraklarını istila etmesine zemin hazırlamak ve Batı’nın Afrika’daki sömürüsüne yardımcı olmaktır. Aynı zamanda laikliğin Ortadoğu’da kök salmasına yardımcı olmak ve Şeriat’a geçişi önlemektir. Nitekim Suriye Devlet Başkanı eli kanlı zalim diktatör Suriye rejimi yıkılırsa Ortadoğu’da Laikliğin son kalesi yıkılmış olacaktır, demiştir. Başta Rusya’nın, Çin’in, ABD’nin ve İsrail’in Suriye rejimine destek vermesinin sebebi budur. İran’ın destek vermesinin sebebi ise mezhepçiliktir. O da Şia mezhebinin Ortadoğu’da yaygınlaşmasını ve ehl-i Sünnet’in zayıflamasını istemektedir. Bu tarihi bir vakıadır. Bu vakıanın altında yatan gerçek ise Sasani zihniyeti yatmaktadır. Yani İran imparatorluğu zihniyeti yatmaktadır.

Firavun’un çocuğu Sisi, Mısır halkını sindirmek için 3 bin 510 kişiyi şehit etti ve 20 bin 559 kişiyi de yaraladı. Onurlu Mısır halkının diz çökmediğini görünce tutuklu 528 kişinin idamına karar verdi. Türkiye ve birçok ülke bunu protesto etti ve şöyle haykırdılar: “Firavunlar döktükleri kanda boğulacaktır.”

Evet, Mısır halkı, Firavun’un çocuğu Sisi’yi, Hz. Musa’nın, dedesi Firavun’u Kızıl Deniz’de boğduğu gibi döktüğü kanda boğacaktır; Sisi devlet başkanı seçilse bile bu böyle gerçekleşecektir. Çünkü zulüm ile âbâd olunmaz. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR