Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Hoş Geldin Efendim (sav)

Hoş Geldin Efendim (sav)

Bu ay “KUTLU DOĞUM” ayı

Bu ay kâinatın Nur’a gark olduğu aydır.

İçinde bulunduğumuz Nisan ayı iki cihetle rahmet ayıdır…

Birincisi ve asıl önemli olanı Âlemlerin efendisi Peygamberimizin (sav) bu ayda doğmuş olması itibariyledir.

Bu sebepledir ki Nisan ayı “KUTLU DOĞUM” ayıdır.

İkincisi yine O’nun (sav) doğumuyla şereflenen Nisan ayının bereketli nisan ve kırkikindi yağmurlarıyla insanımıza rahmet ve bereket getirmesidir.

Haricilerle başlayıp özellikle de Mutezile ile Müslümanların gündemine giren Hz. Peygamber (sav) ve sünnet/hadis karşıtlığının yeniden hortlatılmaya çalışıldığı bu günlerde rahmet ikliminden bize yeni ve taze nefesler getiren KUTLU DOĞUM ikliminin gelişiyle Milletimiz bir kez daha sevinç ve sürur içine girmiş bulunmaktadır.

Milletimiz tüm olumsuz düşünce ve ifadelere rağmen KUTLU DOĞUM derken;

Allah (cc)ın “insanları uyar” diye gönderdiği Kur’an-ı bizzat anlatarak, yaşayarak, uygulayarak hayata geçiren ve O Kur’an’la bozulmuş, kokuşmuş bir toplum hayatını çok kısa denebilecek bir sürede düzelten ve Asrı Saadet iklimini hayata geçiren bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

İçinde bulunduğu meclise dışardan giren birine “hanginiz Muhammed?” dedirtecek kadar mütevazı, halkının içinde, onların dertleri ile dertlenen bir Peygamber (sav)in gelişini mi kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

Hiçbir ırkın diğerine üstünlüğü yoktur, insanların birbirine olan üstünlükleri ancak takva iledir diyen bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

Yoksulu doyurmayan, yetimi gözetmeyen ve kız çocuklarını diri diri toprağa gömmekten bile çekinmeyen bir kavimden Allah (cc)ın övdüğü Ashab-ı Kiramı (ra) çıkaran bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

İnsanları yalnızca ve yalnızca Allah (cc)ın dinin esası olan Kitabullaha davet eden ve bunun için içindeki, dışındaki ve çevresindeki putları bir bir kıran bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

Gözümüzün nuru olan namazın her rekâtında okuduğumuz “Yalnız Allah’a kulluk eder, yalnız Allah’tan yardım isteriz” mesajını getiren bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

Ben de ancak sizin gibi bir insanım diyen ve bizim içimizden bir insan olarak “Allah (cc)ın elçisi” olma özelliği ile bizi bizden daha çok düşünen bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Milletimiz KUTLU DOĞUM derken;

Getirdiği ilahi mesajla “Adalet Devletini” oluşturan ve bunun için liyakate dayalı bir yönetim uygulayan bir Peygamber (sav)in gelişini kutlamaktadır.

Kelam-ı ilahiyi yanlış anlamaktan kaynaklanan bilgileriyle Hz. Peygamberin (sav) kıyamete kadar geçerli olan örnekliğini bir kenara bırakarak, nefsinin ve aklının karanlıkları doğrultusunda giden nasipsizlere rağmen, Milletimizin 1989′da başladığı ve hicri takvime göre, Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'in Peygamberimizin (sav) doğum günü kutlamaları için başlatmış olduğu Mevlit Kandili’nden bağımsız olarak 1994 yılından itibaren, diğer dini günlerin aksine miladî takvime göre kutlanmaya başlanan KUTLU DOĞUM HAFTASI’nın Milletimize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa yeni müjdeler ve fetihler getirmesini Rabbimizden (cc) niyaz ediyoruz.

OLMASAYDIN OLMAZDIK EFENDİM (SAV)

HOŞ GELDİNİZ EFENDİM (SAV)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR