Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Erbakan Erdoğan kıyaslaması

Erbakan Erdoğan kıyaslaması

Akparti’nin kurulduğu, özellikle de ilk seçimde iktidar olduğu günden bu yana sürekli olarak, Rahmetli Necmeddin ERBAKAN ile Recep Tayyip ERDOĞAN birbirleri ile kıyas edilirler.

Parti liderliğinden tutun da hükümet olmaya, iktidar olmaktan muktedir olmaya, yasaklarla savaşmaktan, dış ülkelerdeki Müslümanlarla ilgilenmeye kadar kıyas edilirler.

Elbette buraya yazmadığımız pek çok konuda daha kıyas edilmişlerdir ve edileceklerdir de.

Rahmetli Erbakan Hoca’nın deyimiyle gömleğini çıkarmayanlar Erdoğan’ı, gömleksizler ise Erbakan’ı eleştirirler. Hem de kıyasıya.

Bu kıyaslama özellikle de seçim dönemlerinde yoğunlaşmakta.

Geçen seçimlerde bu hep böyle oldu.

Bu seçim döneminde de yine böyle olacağını görmekteyiz.

Hayatlarında hiç Erbakan Hocaya oy vermeyen kişi ve toplulukların düne kadar, habire Erbakan düşmanlığı yapmakta olduklarını bilmiyormuşuz gibi, şimdi de bu yaptıkları kıyaslamalar ile Rahmetli Erbakan Hoca düşmanlığına Erdoğan’ı bile alet etmekte olduklarını görmekteyiz.

Geçmişte Merhum Erbakan Hoca düşmanlığı yapanları anlamak kolaydı.

Ancak geçmişte Erbakan taraftarlığını aşırıya götürdüklerini bildiklerimizin, şimdilerde Erdoğan adına Erbakan düşmanlığı yapmalarını anlamak ise hiç kolay değil.

Düşmanca yapılan bu kıyaslamalar, son zamanlarda sadece Merhum Erbakan Hoca ile de kalmamaktadır.

Hatta zaman zaman akıllara zarar diyebileceğimiz kıyaslar yapıldığını görmekteyiz.

Erdoğan ile Erbakan hakkındaki bu akıllara zarar kıyasın son zamanlarda zamanımızı da aşarak, Osmanlı Padişahlarına kadar götürülmekte olduğu görülmektedir.

Daha nasıl mı kıyaslar yapılmakta, buyurun size akıllara zarar kıyastan bir örnek:

Kıyaslamada Merhum Erbakan Hoca genellikle Ertuğrul Gazi veya Osman Gazi ye benzetilerken,  Erdoğan’da Yavuz veya Kanuni ye benzetilerek kıyaslar yapılmakta ve genellikle şöyle bir sonuç ortaya konmaktadır.

 "Erbakan yapamadı ama bak Tayyip yaptı"

Böyle diyen kişiler eğer art niyetli değilse, başka bir şeydir bize göre.

Şöyle ki:

Bu kişiler bize göre, Ertuğrul Gazi veya Osman Gazi yapamadı ama sonradan gelen Yavuz ve Kanuni yaptı diyen kişiler gibidir. Ve bu kişiler kesinlikle tarihi bilgileri ve gerçekleri yok sayan kişilerdir.

Çünkü böyle bir sonuca ulaşan kişi, yarın öbür gün mesela şunu da diyebilecektir.

Ertuğrul Gazi yapamadı ama Vahdettin yaptı.

Bu tür kıyaslar ile Erdoğan'ı Erbakan'a galip yapmaya kalkan kişiler, dua edelim de kıyaslarını Ertuğrul Gazi ve Vahdettin kıyası haline getirmesinler ve yukarıdaki şekildeki hatalı kıyaslarından vazgeçsinler.

Dahası da var bu işin.

Erbakan Erdoğan kıyaslamasında hızını alamayanlar, sadece Merhum Erbakan Hocayı devre dışı bırakmakla yetinmeyip, direkt Osmanlı Padişahlarını devre dışı bırakmaya kadar götürmüşlerdir işi.

Bunlardan birisi maalesef Konya televizyonlarından birinin yönetim kurulu başkanı sıfatıyla meydanda dolaşmakta ve siyaset adına kara çalmaya devam etmektedir.

Erdoğan’ın Rahmetli Erbakan Hocaya yanlış kıyaslarla elde edilmiş olan sahte üstünlüğü bu kişiyi kesmemiş olacak ki, üstünlük iddiasını Osmanlı Padişahlarına kadar götürerek Erdoğan için, Cennet mekân Sultan Abdülhamid Han dan bile pek çok yönden daha üstündür deme cesaretini kendinde bulabiliyor maalesef.

Rahmetli Erbakan Hoca hakkında da hayatta olduğu dönemlerde de pek çok kişiye benzetilmiş ve pek çok kişi ile ilgili benzetmeler ve kıyaslar yapılmıştı.

Aşırı sevgiden kaynaklananlar kadar, aşırı kindarlıkla yapılan benzetmeler ve kıyaslamalar izlemiştik toplum olarak.

O zaman da cahilce yapılan bu tür benzetmeler ve kıyaslamalar toplum nazarında itibar görmemişti, eminim ki şimdi de görmeyecektir.

Bu basiretsiz olduğu kadar tarihi gerçeklere aykırı kıyasları yapanlar mı?

Yine eminiz ki; Dün olduğu gibi bu gün de toplum tarafından ibretle izleniyorlar.

Ümmetin maslahatından dem vurarak ve asılsız siyasi kıyaslar yaparak kararsız İslamcı Seçmeni etkilemeye çalışanlar ise Kırım Hanı örneği ile yaptıkları kıyasın bir ömür utancını taşımaya adaydırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR