Elif Eken

Elif Eken

ZAVALLI BEBEK

ZAVALLI BEBEK

Birkaç aylık bir bebek anne sıcaklığına baba şefkatine ve sevgisine ihtiyacı olan bir masum.

Sana Vuran Eller Kırılsın demek istiyorum Hatta bu cümlelerimi haykıra haykıra söylemek istiyorum. Benim güzel ülkemin güzel insanları hangi ara bu kadar kötüleşmiş olabilir diye de düşünmeden edemiyorum.

**

Yaşantılarımız da bazı şeyler ters gidiyor olmalı acaba neleri değiştirirsek içimizdeki insanlığı Merhameti tekrar uyandırabiliriz. Sanırım Bunların hepsi iman zayıflığından geliyor olmalı başımıza Oysa güzel peygamberim ne de güzel öğüt vermiş bizlere “ küçüklerimize Şefkat etmeyen bizden değildir” diyerek.

**

Vurmak yerine kucağa alınsa kulağını Allah kelâmı fısıldansa öpülse daha kolay sakinleşme zmi? Ama maalesef içindeki insan sevgisi ve Merhameti o kadar tükenmiş ki sünnet olanı değil hem kendi hem de Ailesi için yıpratıcı olan tercih ediyor.

**

Ne yazık ki gündüz kuşakları akşam haberleri hangi kanalı açarsak açalım bu ve bunun gibi birçok haberle karşılaşıyoruz. Artık bu tarz haberler o kadar normalleşti ki insanlar bu haberleri yemek yerken kahve ve çay içerken izleyip dinleye biliyorlar.

**

Bunun bir sonu olmalı rütük mutlaka ama mutlaka bu konular ile ilgili bir düzenleme kısıtlama getirmeli. Eğer böyle canilikleri uluorta gösterilmeye devam ederse daha çok böyle haberlerle karşılaşılır daha çok canlara kıyıldığını şahit oluruz.

**

Gelelim şimdi evlilik konusuna. Acaba Herkes evlenmeli mi bunun yanısıra acaba herkes anne ve baba olmalı?

Esas olan Güvenilir kişi ile mi hayatınızı birleştirdiğinizdir. Iyi bir eş ya da iyi bir anne ve baba olabilecek mıdır?

**

Işte bunları öğrenebilmek için aslında evlilik ehliyetini Çok ihtiyacımız var. Çoğu zaman aileler evlendirelim başını bağlayalım Belki adam olur diye düşünerek bu yola çıkmayı (zorla çıkartmayı) tercih ediyorlar. Oysa o güne kadar bir baltaya sap olamamış birinden aile yönetmesi eş ve çocuğun sorumluluğunu alması nasıl beklenebilir ki. Bunun için aklı selim olmayan evlatlarınızı “EVLENDİREREK” bir başkasında canını yakmayın olur mu. O da bir başkasının “ CANI” çünkü...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR