Baha Gezici

Baha Gezici

Genç KOMEK’ler Yüzlerce Gence Işık Tutuyor!

Genç KOMEK’ler Yüzlerce Gence Işık Tutuyor!

Genç KOMEK’ler uzman öğretmen kadrosu ve başarılı yönetimiyle Konya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli öğrenci yetiştirme ve geliştirme kurumları arasındaki yerini şimdiden almaya başlıyor. Çocukların ve gençlerin yeteneklerinin açığa çıkıp geliştiği bu kurumlarda verilen dersler hem içerik hem de nitelik bakımından oldukça zengin.

***

Günümüzde gençlerin meslek edinmesi, kişisel gelişimleri için fırsatlar sunmak ve boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak oldukça önemli. Bu bağlamda, Konya’da faaliyet gösteren Genç KO-MEK’i gençlere bu fırsatları sunan önemli bir kurum olarak görüyorum. Verilen eğitimlerin ücretsiz olması, gençler arasında eşitsizliğe yol açmadığı gibi kendilerini istediği alanda geliştirmelerine de olanak sağlıyor.

İşte verilen eğitim ve derslerden bazıları;

Bilgisayar programlama, robotik kodlama, akıl zekâ oyunları, algoritma, P4C (Çocuklar İçin Felsefe), yabancı dil, müzik, resim, tiyatro, spor ve el sanatları gibi birçok alanda eğitimler sunan Genç KO-MEK, Konya'nın farklı ilçelerindeki gençlere hizmet vermeye devam ediyor.

***

Gençlerin gelecek planları için olumlu bir etken olan bu tarz kurumlara gereken ilgi gösterilirse ilerleyen yıllarda milletimiz için oldukça faydalı olacaktır. Ancak en başta gereken özen ve ilgi veliler tarafından gösterilmelidir. Böylelikle çocukların ve gençlerin gelecek ile ilgili planlamalarında çeşitliliğe de olanak sağlayacaktır.

***

Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim biricik geleceğimizdir!

***

Bir anne-baba ya da toplum bilincindeki bireyler olarak gençlerimizin bu tarz kurumlarda yer almaları gerekiyor. Ayrıca gençlerin ve çocukların yetenek ve yatkınlıklarının açığa çıkartılması için önemli bir fırsat olarak görüyorum. Eleştirel düşünce yeteneklerini artırmaları, farklı alanlardaki tartışmaları görerek bu tartışmaları kendi hayatlarında da benzer şekillerde yürütebilmeleri, grup çalışması ve birliğin bir işi başarmada sağladığı kolaylığı görebilmeleri ve en önemlisi el becerilerini geliştirmedeki rollerinin artmasına katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

***

Umarım Genç KO-MEK gibi özenli çalışmalar yürüten ve gençlerin gelişimini destekleyen kurumlar ilerleyen yıllarda daha çok yaygınlaşır. Bizlerin geleceğe bırakacağımız biricik hediyelerimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz; bilimde, sanatta ve düşüncede kendilerini birçok alanda geliştirerek yarınlarımıza umut olurlar...

***

Çünkü “bilim ve sanat değer görmediği toplumu terk eder.” (İbn-i Sina)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Baha Gezici Arşivi
SON YAZILAR