Sabit Horasan

Sabit Horasan

Futbol üzerine

Futbol üzerine

Ulusal takımımız, 2018 Dünya kupası elemelerinde, grubunda ilk galibiyetini Kosova karşısında aldı.

 

Her ne kadar kağıt üzerinde kolay gibi görünse de maç hiçte öyle geçmedi. Ay-yıldızlı futbolcular rakiple birlikte psikolojik savaş verdiler. Gruptan çıkma adına Kosova maçını kazanmak zorunda olan Milliler, 4 tecrübeli futbolcunun kadroya yeniden davet edilmesiyle takım oyununda da zaman zaman sıkıntı yaşadılar. İkinci yarı başında takımda yapılan bir değişiklik olumlu sonuç verdi. Bunun sonucu da kazanan ve 3 puan alan Milli takımımız Rusya umutlarını sürdürdü.

Bu galibiyet, Ülkemizin içerisinde bulunduğu ortamda moral oldu, yüzleri güldürdü.. Emeği geçenleri kutluyorum.

Atiker Konyaspor, ligde son maçta Kasımpaşa’yı yenerek nefeslendi. Bu galibiyet moral ve güven getirdi takıma.

UEFA Avrupa liginde, oynanacak son iki maç dışında istenilen sonuçları alamayan yeşil-beyazlılar artık bundan sonra lige ve Türkiye kupasına tutunmak zorunda. Yoksa işin şakası yok. Dua edelim ki Kasımpaşa maçı kazanıldı.

Kartallar, Avrupa ligi nedeniyle olsa gerek, ligde geride kalan 10 hafta da geçen yıl ki ritmi yakalayamadı. Bir başka gerçek ise, geçen yılki oyun formatı tutturulamadı. Umarız, ilk yarıda kalan 7 maçta Konyaspor geçen yılki oyun düzenine döner ve geçtiğimiz sezonki ritmi yakalayarak kendisine üst sıralarda yer bulur.

Türk halkı olarak şaka yapmayı çok severiz.

Ülkeyi yöneten veya bir çok dernek ve kulüpte de şaka yapmaktan hoşlanan bir çok insanımız var.

Atiker Konyaspor basın sözcüsü Erhan Gökmen, geçtiğimiz hafta içerisinde, Fenerbahçe’den Aatıf Chahechouhe’ya talip olduklarını, konuyu Fenerbahçe yönetimine ilettiklerini söyledi.

Şaka gibi değil mi?

Haydi, bu teklif üç hafta önce yapılmış olsaydı doğru karşılanabilirdi.  Ama son iki hafta da ki performansıyla takımına büyük katkı sağlayan Aatıf’ı Fenerbahçe kulübünün vereceğine inanıyor mu sözcü Gökmen. Haaa, Salih olabilir, Takım oyuncusu, her ne kadar çabuk olmasa da Konyaspor’un oyun formatına uyacak bir futbolcu. 

Bir diğer şaka gibi açıklama da Konyaspor 2. başkanı Fatih Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, “Avrupa’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettik” diye konuştu. Hayrola Başkan, Konyaspor gruptan falan mı çıktı, bizim haberimiz mi yok!...

---

Gözümüz Konya Anadolu Selçukspor’un üzerinde. Hedefli olan bir takım için alınan sonuçlar üzücü. Ama şampiyonluk için henüz kaybedilen bir şey yok.

Anadolu Selçukspor için sevindirici haber Ümit Milli takıma çağrılan iki futbolcudan geldi.

Ümit Millilerin, hafta içerisinde Almanya ile deplasmanda oynadığı hazırlık maçında Özkan Taştemur 90 dakika forma giyerken, oynaması beklenen Süleyman Türkeş ise şans bulamadı.

İki genç futbolcunun Milli takımlara davet edilmesi Konya adına sevindirici. Zira uzun süredir böyle bir mutluluğu yaşamamıştık. Umarım, bu iki isme yenileri eklenir ve genç futbolcular Milli takımlarda kalıcı olurlar. Buda gösterecekleri performansla onların elinde.

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR