Elif Eken

Elif Eken

Evlat ve evlilik

Evlat ve evlilik

1.EŞ – EVLAT–DAMAT İÇİN EVLİLİK

Artık Sabah kalktığında Akşam yatarken “ANNE” demeyecek ve bu annelerde sevinçle beraber üzüntüyüde getirecektir. Anneler evlatlarını eşlerinden istemeden farkında olmadan kıskanabilirler. Çünkü akşam olduğunda artık o sofrada ki yeri boş kalacak ve akşam eve gelmeyecektir. Maalesef zavallı anne derdini hiç kimseye anlatamayacak anlatırsa herkesin ona karşı güleceğini alay edeceğini zannedecek tir. İşte burada görevin büyüğü Siz damatlara yani Beylere düşmektedir.

Annesi ve eşinin arasındaki farkı anlayabilmeli ve buna göre davranmalıdır. Eşine eş olarak, annesine ise iyi bir devlet olarak dikkatlice davranmalıdır.

Sizce Bir anne evladının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir mi?

Elbette hayır, işte bunun için evlatlarının hayat arkadaşlarına ihtiyaçları vardır ve bir anne kayınvalide olarak Sizler de gelinlerinizle birbirinizi sevmek, saymak ve fikirlerine saygı duymak zorundasınız.

Daha önce çocuktunuz büyüdünüz genç olduğunuz, vakit geldi evlendiniz eş oldunuz, Şimdi farklı bir ünvan kazandınız anne ve baba oldunuz. Sizin de bir aileniz bir yuvanız oldu. Artık Sizlerin de büyükleri bunu kabullenmeli ve dışarıdan hiçbir şekilde ailenize müdahale etmemelidirler. Müdahale etmek istenirse bile Sizler eş olarak buna izin fırsat vermemelisin iz.

2-EŞ- EVLAT – GELİN İÇİN EVLİLİK

    Ben bir kadınım senden sonra senin Kaburga kemiğinden yaratıldım.Zayıf ruhum hassas, biraz da kırılganım beni olduğum gibi kabullenirsen senin hayrın olur bu dünyadaki cennetin olurum. Siz Hanımlar ise Artık baba evinden çıktınız. Yeni ailenize yeni yuvanıza geldiniz. Geldiğiniz ailedeki Herkesi olduğu gibi kabullenmek Sevmek ve saymak zorundasınız. Artık bu ailenin bir bireyi bir Ferdi oldunuz. Ailenizin yuvanızın mutluluğu için Eşinize sımsıkı sarılmalı ve ona Sadık kalmalısınız. Siz bir kişi olarak geldiniz, kocaman aileyi kendinize göre değiştirmeye çalışmamalısınız. Oldukları gibi kabul etmeli sevmeli ve saymalısınız. Kız annelerinin yürekleri yufka olur aile içinde yaşanılan olayları yani sırlarınızı Annenize dahi anlatmamalısınız. Sizler aynı evin içinde yaşadığınız için unutur affedersiniz, fakat yıllar geçse bile anneleriniz unutmaz, kolay kolay affedemezler.

    3-EVLİLİK ROLLERİMİZDE NASIL DAVRANMALIYIZ

    *ROL DENGESİ

    Kadında erkekte ROL DENGESİ kurmakta yaşamakta sıkıntı çekiyorlar. Bir rolde saplanıp kalıyorlar. Erkekler genelde iş adamı olma, iş hayatı rolünde saplanıp kalıyorlar. Erkeklerin zihninde ben işime gidip geliyorsam bu ailenin geçimini sağlıyorsa eve geldikten sonra da hiçbir role bürünmeme gerek kalmıyor diye düşünüyorlar. Eş olarak aile olarak da benden çok fazla performans beklenmesin istiyorlar. Erkek evlatlık rolünde bile aslında topu çoğu zaman eşine atıyor. Birçok erkeğin ailesi ile iletişimi de eşleri üzerinden sağlanıyor. Hayatta pek çok rol varken saplanıp kaldığı Çalışkan erkek rolü oluyor. Oysa bu erkek için çok yorucu. Bu şekilde dinlendikleri düşünüyorlar ama çok daha yorucu bir bataklığa saplandıklarının farkında olmuyorlar. Oysa Allahu Teala dengeyi kurarken dinlenmeyi hiçbir iş yapmadan dur otur olarak kurmamıştır.

    “Yorulduğun zaman başka bir işe koyul” ayetini düşündüğümüz zaman dinlenmek insan için başka bir role geçmek demektir. İşte o zaman çalışacaksın. Eve geldiğin zaman biraz Baba biraz eş olacaksın. Sonra kendin olacak ve kendine zaman ayıracaksın. Sonra arkadaş sonra evlat olacaksın. Yani pek çok rolün olacak rolleri ne kadar dengeli yaşarsan o kadar dinlendirin. Ruhu dinlendirmek de bedeni dinlendirmek kadar çok önemli. Beden uyuyarak ruh ise rol değiştirerek dinlenir.

    Kadın ise çoğunlukla annelik rolüne saplanıp kalır. Eş olduğunu evlat olduğunu birey olduğunu unutur tek rolü annelik tir ve anneliğe saplanıp kalır. Sorduğumuz zaman bu hayatta en sevdiği rolü annelik rolü değilimdir zaten. Fakat en çok içinde boğulduğu rolde annelik rolüdür. Neden mi Çünkü Hayatta başka hiçbir rolü yoktur. Kadın bu kadar kendini çocuklarını adadığı için çocukları ile kendini var etmeye çalıştığı için biz günümüzde bu kadar çok gelin kayınvalide problemlerini yaşıyor duyuyoruz. O kadar çok onlarla var olduğunu düşünüyor ki yarın bir gün evlenip gittiği zaman bunu kabullenemiyor artık bunu kabul ederse ortada bir kendinin kalmayacağını düşünüyor. Evlatlarına karşı yaptıkları yatırımlardan biraz da Hanımlar kendilerine yapsalar aslında sadece annelik rolüne saplanıp kalmazlar. Biraz eş biraz Anne biraz arkadaş olmayı becerebilirlerse bu hayatta daha da mutlu olabilirler.

     

     

    Önceki ve Sonraki Yazılar
    YAZIYA YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    1 Yorum
    Elif Eken Arşivi
    SON YAZILAR