Zehra Özdemir

Zehra Özdemir

Akşamlar

Akşamlar

Köyümde gün batımını izlerken bu akşamların ömrümüzden her gün bir yaprak düşürdüğünün de farkına varıyoruz…

İşte yine bir ikindi vakti. Güneş ufuktan kaybolmakta ve bizimle her gün saklambaç oynar gibi dağların ardına eğilirken ömrümüzü de eksilterek kaybolup gidiyor.

***

Bizden bir şeyler alıp götürse de günün en çok sevdiğim vakitlerindendir ikindiler… Ortalık henüz tam anlamıyla karanlık değil. İşte böyle bir zamanda dışarı çıkmak, doğanın yarı gölgesini, yarı kızıllığını izlemek ve güneşin dağların arkasından kaybolduğunu görmek benim için çok güzel bir duygu.

***

Ama akşam olup karanlık basınca nedense insana bir hüzün çöker ve bu durum insanı değişik duygulara sürükler. Ben de etkilenirim bundan, akşamlar beni de değişik yerlere götürür.

***

Akşam vakitleri bazen yalnızlığı ve terk edilmişliği hatırlatır. Gece çöktükten sonra o uzun kış geceleri uzadıkça uzar ve bir türlü geçmek bilmez.

***

Hele bir de uykusuzluk eklenince, günün bitişini bildiren akşamlar, insanı çeşitli düşüncelere sürükler ve insana bazen bitişi ve ölümü hatırlatır. Gece ve gündüz gibi yaşamla ölüm arasında geçip gider duygularımız… Kaybettiklerimiz, özlemlerimiz daha da kabarır bastıramadığımız anılarımızda…

***

Bazen karanlık bir akşamda dışarı çıkıp yürüyüş yapma isteği duyarım… Gökteki yıldızları gök kubbede asılı bir kandil gibi görmek, sanki o yıldızlara ulaşmak istercesine hırslandırır beni. Bu hırs da insana daha bir çalışma gücü, daha bir yaşama sevinci verir.

***

İnsanoğlu böyle işte… Her halimiz, her zaman bir olmuyor. Ama bir de şaşmayan bir gerçek var karşımızda: Bazen bizi bir çocuk gibi sevindiren, mutlu geçen ayların, yılların, mutlu günlerin içindeki her akşam; bir yandan da ömrümüzden her gün bir yaprak düşürerek geçip gitmektedir.

***

Biz yine de her akşam veda ederek uğurladığımız güneşin; güne taze bir başlangıç yapmak üzere yaşama sevincimizi katlayarak doğarken her sabah bize yine “merhaba” diyeceğini biliyoruz. Öyleyse hayat her şeye rağmen güzel…

***

Çünkü biliriz ki güneş yine doğacak…

Her gün bıkmadan usanmadan doğan ve batan güneşin sizlere iyi şeyler getirmesini ve yaşama daha sıkı sarılmanızı diliyorum.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Zehra Özdemir Arşivi
SON YAZILAR