Sabit Horasan

Sabit Horasan

Tarihi fark kaçtı

Tarihi fark kaçtı

Atiker Konyaspor Pazar günü Karabük karşısında tarihi farkı kaçırdı dersek yanılmamış oluruz.

Aynı zamanda Bajiç de gol krallığında öne geçme fırsatını ayaklarıyla itti dersek yine yanlış olmaz.

Bir insanın kendine ettiğini hiç kimse yapmazmış. .

Bajiç Pazar günü öyle basit goller kaçırdı ki onun adına yanmamak elde değil. Şayet golcü futbolcu yakaladığı pozisyonları değerlendirmiş olsaydı gol krallığı yarışında öne geçebilirdi.

Öyle sanıyorum ki, Bajiç’in golleri kaçırmasında kupa maçı yorgunluğu ve konsantrasyon eksikliği etken oldu.

 

Evet Atiker Konyaspor, kupa yorgunluğuna rağmen sergilenen bol pozisyonlu güzel futboldan sonra  tarihi bir farkı kaçırdı Pazar günü Karabük karşısında.

Yeşil-beyazlılar daha 2. dakikada organize gelişen atakta Bajiç ile gole çok yaklaştı.

Maçın 10. dakikasından sonra oyunda denge vardı. Ama top genelde Konyaspor’da kaldı. Ligi kafasında erken bitiren ve daha geride iki maç olmasına rağmen tatile erken çıkan Karabükspor, oyunu dengelemesine karşın pozisyon bulmakta zorlandı. Hatta etkili bir pozisyon bulamadı. Bunda da Konyaspor’un alan savunmasını iyi yapmasının rolü büyüktü.  

Konyaspor’un golcü futbolcusu Bajiç, 23. dakikada gelişen atakta Skubiç’in asistini gole çevirerek perdeyi açtı ve ligde 17 gole ulaştı.  

Maçta artık Konyaspor atakları vardı. Çok hareketli olan yeşil-beyazlılar topa daha çok  hakim olarak rakibe pozisyon vermedi. Böylece, konuk takım Karabükspor Kartalların etkili futboluna karşı reaksiyon gösteremedi.

Nitekim 42. dakikada gelişen bir Konyaspor atağında bu kez Bajiç asist yaptı, Ömer Ali şık bir vuruşla skoru 2-0’a taşıdı.  İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.,

 

Atiker Konyaspor maçın ikinci yarısına da etkili başladı.

49. dakikada Miloseviç topu kale yerine auta atınca takımını bir golden etti.

Konyaspor, Karabükspor karşısında ligin başından buyana ilk kez bu kadar iyi  organize olarak ve pozisyon bularak bir 90 dakika geçirdi dersek yine yanılmamış oluruz.

Ligi erken bitirmiş bir görüntü içerisinde olan Karabükspor’a karşı, ilk kez Süper ligde ilk 11’de forma giyen kaleci Abdülaziz rahat bir maç çıkarttı. Öyle ki Abdülaziz ilk kez 70. dakikada kalesinde tehlike yaşadı ve meşin yuvarlağı kornere atarak gole geçit vermedi. Dahası Konyaspor’da 3. Kaleci olarak görev yapan Abdülaziz 90 dakika boyunca terlemedi bile.

Atiker Konyaspor ise bu dakikalarda Bajiç ile 3 net pozisyondan yararlanamadı. Bu golleri kaçırmak Bajiç gibi usta futbolcuya yakışmadı.

Kalan dakikalarda her iki takımda pozisyon üretmek için çaba sarf etti.

Ancak golü bulan yine Konyaspor oldu. Uzatma dakikalarında sahneye çıkan Hora, Kibong’un asistini değerlendirerek Konyaspor’un bu maçta 3. ve kendisinin de sezon boyunca ilk ve tek golünü atarak skoru belirledi.

Kısacası, galibiyeti hak eden Konyaspor, tarihi farkı kaçırsa da kazanan taraf oldu.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR