Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süper hafta

Süper hafta

Galibiyetinde ötesinde, futbol ve sonuç olarak büyük başarı.

Atiker Konyaspor’da ligin ilk haftalarında görülen kırılganlık ortadan kalkmakta, takım her geçen hafta kendisini geliştirerek daha iyi konuma gelmekte.
Malatya maçıyla başlayan olumlu futbol, yenilgiye rağmen Fenerbahçe karşısında devam etti ve bu hafta da Kayseri deplasmanında alınan net galibiyetle doruk yaptı.
Futboluyla, sonucuyla süper bir maç oldu Konyaspor adına.
90 dakika boyunca kontrolü ve disiplini elden bırakmayan Kartallar, geçen yılın flaş takımı, bu yılda sezona büyük yatırımlarla, Avrupa ümitleriyle başlayan Kayserispor’u evinde devirerek haklı bir galibiyetle döndü Konya’ya.  
Geçen yıl özlemle aradığımız Konyaspor, iki sezon önceki konumuna geri döndü, tüm Konya gurur duymalı bu takımla. Umarım böyle devam eder ve futbolseverler rahat bir lig geçirirler.
***

Atiker Konyaspor teknik adamları, rakibin üzerine geleceğini düşünerek maça, gol ayağı Jahoviç’i kenara çekip kontrataklarda etkili olabilecek Fofana ile başladı.
Her ne kadar karşılaşmanın başlarında ev sahibi Kayserispor pas yaparak ve cılız ataklar geliştirerek biraz daha etkili olsa da, Konyaspor ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kurdu ve daha çok pas yaparak rakibi durdurdu. Bu bölümlerde her iki takımda uzun süre pozisyon üretmekte zorlandı.
Kayserispor, orta alanı  Miloseviç, Jonsson ve Jevtoviç ile iyi kontrol eden Konyaspor’u ortadan geçemeyeceği gerçeğiyle oyunu genelde kanatlara indirirken, yeşil-beyazlı ekip ise defansın arkasına atılan uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.
Nitekim, 24. dakikada defansın arkasına atılan topu iyi takip eden Skubiç meşin yuvarlağı filelere göndermesine rağmen VAR’ın uyarısıyla hakem golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Oysa, pozisyonda ofsayt yoktu.  Karar yanlıştı.
30. dakikada Ömer Ali ile net bir pozisyondan yararlanamayan Atiker Konyaspor, 37. dakikada, bu kez Ömer Ali’nin pasında, çok ince bir ofsaytta bulunan Yatabare ile öne geçti. Hakem Cüneyt Çakır yine VAR’a danıştı ve bu kez golü verdi.
Atiker Konyaspor, ilk yarının ilk uzatma dakikasında, kornerden gelen topu Selim’in kafa ile indirmesi ve Jonsson düzgün bir vuruşla filelere göndermesiyle soyunma odasına 2-0 önde gitti…
***

Karşılaşmanın ikinci yarısına Fofana’nın yerine Jahoviç’i alarak başlaması gereken teknik adamlar ilk 45 dakikada  hiç etkinliği olmayan ve takıma katkı sağlamayan Fofana ile başladı yine.
Kayserispor’un biraz daha etkili başladığı ve pozisyon aradığı ikinci 45 dakikanın en etkili pozisyonunu bir uzun top sonucu Fofana ile bulan Konyaspor, bu futbolcunun bencilliği nedeniyle bu önemli ataktan yararlanamadı. Zaten Fofana’nın maç boyunca topla buluştuğu en net andı.  
Teknik adamların değişikliklerde ki tercihlerini yanlış oyuncular üzerine yapınca bir ara Konyaspor rakibe oynama şansı tanıdı.
Kalan dakikalarda Konyaspor kontrollü  oyununu sürdürdü. Kayserispor her ne kadar ceza alanı içerisinde Konyaspor defansının açık vermemesi sonucu  net pozisyon bulamasa da ceza sahası dışından attığı şutlarla gol aradı.
Kısacası, oyuna sonradan girenleri değerlendirmeye almazsak Fofana dışında tüm futbolcuların görevlerini en iyi şekilde yerine getirdikleri  maçta, Atiker Konyaspor futbolun doğrularını yaparak, Kayserispor’a adeta futbol dersi verdi ve net bir skorla kazanarak yoluna devam etti.  Darısı, Göztepe maçına.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR