Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bunu yapan KONYA taraftarı olsaydı!

Bunu yapan KONYA taraftarı olsaydı!

                Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman lider olan Atiker Konyaspor Hilmi Kulluk başkanlığındaki Yönetim Kurulu Fenerbahçe maçı gelirini Otizm’ li çocuklara bağışlayarak Türkiye ye örnek oldu. Başkan Kulluk ve Yönetim kurulunu hem tebrik ediyor, hem de teşekkür ediyorum.


Atiker Konyaspor –Fenerbahçe maçı sonrasında Fenerbahçe taraftarı daha önce olduğu gibi yine Konya Büyükşehir Belediye Stadyumuna zarar verdi.

Fenerbahçe nin galip gelmesine rağmen taraftarlarının bu şekilde hareket etmesine bir anlam veremiyorum.

Geçen yıl Fenerbahçe taraftarları, maç sonunda Konyaspor taraftarlarının kendilerine hakaret ettiği gerekçesi ile serzenişte bulunmuştu.

Bunun üzerine bende Konyaspor taraftarına seslenerek;

                Konya “Hoşgörünün” başkenti değil mi, bizler, "Gel, gel, ne olursan ol yine gel” diyen Mevlana’ nın temsilcileri değil miyiz? Demiştim.


                Konyaspor taraftarı hoşgörünün başkenti olduğunu her platformda gösterdi, rakip takım taraftarlarının küfürlü tezahüratlarına bile aynı karşılığı vermeyerek adeta ders verdi.


                Buna rağmen, maç sırasında ve sonrasında Fenerbahçe taraftarları bakın neler yaptı.


Sarı lacivertli taraftarlar tel örgüleri kırarak kontrol odasına girdi, kendilerine ait bölümde yer alan çok sayıda koltuk, ayna, kapı, klozet ve çeşmeleri kırdı. Tuvaletleri, turnikeleri ve duvarları savaş alanına çevirdi.

Ayrıca tel örgü bariyerlerini kırarak kontrol merkezindeki çalışanlara saldırdı.  Fenerbahçe taraftarı 9 Nisan 2016 tarihinde oynanan maç sonrasında da tribününe büyük zararlar vermişti.

Yaşananların ardından Konyaspor taraftarlarına özellikle teşekkür etmek istiyorum, her platformda kendilerini modern, çağdaş ve eğitimli olarak lanse eden bazı kendini bilmez taraftarlara çok güzel bir ders verdi.

Yapılanları asla Fenerbahçe camiasının tamamına mal etmiyorum, bunu yapanların tespit edilip maçlara alınmaması gerektiğini belirtmek istiyorum, zira bu kişiler Fenerbahçe camiasına da büyük zararlar veriyor.

Bu tahribatı yapan Atiker KONYASPOR taraftarı olsaydı inanın ulusal medya günlerce konuşur, ardından federasyon da ağır bir ceza verirdi.

6 PUANLIK MAÇ

Kayserispor karşılaşmasında beklentim bir puandı. Atiker Konyaspor 3 puan alarak aslında 6 puan kazandı.

Geçen hafta bahsettiğim gibi bizim rakiplerimiz Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş değil.

Bu sebeple deplasmanda alınan bir puan iki, üç puan ise altı puan değerindedir. İnanıyorum bu yıl Konyaspor un yılı olacak.

Bu önce Yönetim Kurulunun başarısı. Ardından yönetimin teknik heyet ve sporcularla kurduğu diyalog.

Buradan bir öneride yapmak istiyorum, hafta içinde yapılan aşure etkinliği gibi etkinlikler mutlaka daha çok yapılmalı, teknik heyet ve sporcular halk ile bir araya getirilmelidir.

Bu tür etkinliklerin faydasını tahminimizden daha fazla göreceğiz.

Konyaspor un önümüzdeki hafta Göztepe deplasmanından da üç puanla döneceğini ümit ediyorum.

Ayrıca geçen ligin ikinci yarısında Göztepe nin Konya da ki maça nasıl asıldığı unutulmamalı.

Kayserispor dan üç değil altı puanla dönen yönetim, teknik ekip ve sporcuları tebrik ediyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR