Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Mustafa Kemal’in askerleri!

Mustafa Kemal’in askerleri!

CHP’li gençler, zaman zaman CHP Kurultayı’nda, CHP mitinglerinde veya salon toplantılarında “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atıyorlar.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da, “Afrin Zeytin Dalı Harekâtı sürerken, “Bu ordu Mustafa Kemal’in ordusudur” dedi. CHP, zaman zaman bu ifadeyi tekrar etmekte ve üzerinde dura dura “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demektedir.

Bu konuda bir yazı yazmayı zaman zaman düşündüm. Bir fırsatını bulup yazamadım. Yazmak şimdi nasipmiş. İnşallah bu yazımdan CHP’li gençler de istifade eder. 

Biz bazen düşünüyoruz; CHP’li gençler, neden “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atıyorlar. Sayın okuyucu, ne dersin; CHP’liler, Mustafa Kemal’i çok mu seviyorlar? Yoksa siyaset gereği mi, ikballeri gereği mi böyle slogan atıyorlar? Aklıma şu sorular da geldi: Materyalist olduklarından mı, ümmet fikrine karşı çıktıklarından mı, laik olduklarından mı, Jön Türklerin fikirlerini benimsediklerinden mi?

 Jön Türkler, İngiliz hayranıdır, İngilizleri tanrı yerine koymuşlardır, İngilizlerin mangası olmayı tercih etmekle kurtulacaklarına inanmışlardı.

Ne diyorsun Sayın okuyucu? Neden CHP’li gençler, zaman zaman CHP Kurultayı’nda, CHP mitinglerinde veya salon toplantılarında “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atmaktadırlar?

Biz, CHP’nin,  Mustafa Kemal’i sevdiği için, “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan attıklarına inanmıyoruz.  CHP, Mustafa Kemal’i sevmiş olsaydı, Milli Şef İsmet İnönü, ölümünden yaklaşık 1 ay sonra paralardan Atatürk'ün resmini kaldırarak kendi resmini koydurmazdı… Bu gerçeği geçen pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir daha dile getirdi.

CHP’li gençler, Mustafa Kemal, bir Osmanlı Paşasıdır. Çanakkale’de gösterdiği başarısından dolayı saltanatından olma pahasına Sultan Mehmet Vahdettin, onun Anadolu’ya geçmesini ve halkı örgütlemesini kendisinden istemiş, o da bu emrin gereğini yapmış ve silah arkadaşlarıyla birlikte T.C. Devletini kurmuştur.

CHP’li gençler, işin içinde kader vardır. Evet, kader vardır. Osmanlı Devleti güçlü olmuş olsaydı, Mustafa Kemal Anadolu’ya geçip halkı örgütleyebilir miydi? Anadolu’da “Kuvayı Milliye diye bir ruh ortaya çıkar mıydı?

CHP’li gençler, tarihi iyi okumak lazım. Burjuva, 1789 Fransız İhtilalı’nı gerçekleştirdikten sonra ürettiği ürünleri satabilmek için imparatorlukları yıkıp ulus devlet inşa etmesi gerekirdi; bunu başardı. Şimdi ise ulus devletlerini yıkıp Kanton gibi devletçikler kurarak İslam Coğrafyası’nı sömürmek istemektedir. Arap Baharı bunun için gerçekleştirilmiştir.

CHP’li gençler, İngilizlerin baskısıyla ilan edilen Tanzimat Fermanı neticesi ümmet yavaş yavaş milliyetçilik akımına kapıldı ve bugünkü manzara ortaya çıktı. Kimimiz Türk, kimimiz Arap, kimimiz Kürt milliyetçisi olduk. Yani milliyetçilik dinimizin yerini aldı. Buna paralel ekseriyetimiz materyalist olduk. İşte CHP, HDEP, DTP, PYD / PKK, BAAS Partileri, Körfez Ülkeleri, Suudi Arabistan v.s.

 Bundan kim faydalanıyor? Materyalistler değil mi? Bugün Suriye’de 63 tane emperyalist devlet cirit atmaktadır.  ABD, Fırat’ın doğusunu, batısını ise Rusya işgal etmiştir. Seyirci kalsaydık belki on veya on beş sene sonra Anadolulu işgal edilirdi. Plan ve projeleri bu yöndedir. Bu durumu fark edememek basiretsizliktir.

CHP’li gençler, Mustafa Kemal de dâhil hepimiz Hz. Muhammed (s.av.) Efendimizin askerleriyiz.

CHP’li gençler, Mehmetçik, adını Muhammed’den almıştır. Küçük Muhammed demektir. Mustafa Kemal, Mehmetçiğin komutanıydı, dolayısıyla o da Hz. Muhammed (s.av.) Efendimizin komutanıdır.

CHP’li gençler, CHP, materyalizmi, Kemalizm kılıfına sokmuşlardır. Yani Kemalizm demek, materyalizm demektir. “Biz Mustafa Kemalin askerleriyiz” derken materyalizmin askerleriyiz dediğinizin farkında mısınız? Unutmayın ki Mustafa Kemal, materyalist değildir. Osmanlı’nın bir komutanıydı, dolayısıyla Mustafa Kemal Muhammed (s.a.v.) Efendimizin askeriydi.

CHP’li gençler, bize göre CHP’nin, iktidara gelebilmek için başka tutunacağı dal olmadığı için zaman zaman böyle “Biz Mustafa Kemalin askerleriyiz” diye slogan atmaktadır. 

CHP’li gençler, gelin hep birlikte Hz. Muhammed Mustafa (s.av.) Efendimizin askeri olalım. Böylece Ortadoğu’nun kadim halkları kardeş olsun. Bunu başarabilirsek, tarihteki yerimizi tekrar alırız. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR