A. Galip Doğan

A. Galip Doğan

Mardin çıkartması

Mardin çıkartması

Ufuk Platformunun bu yılki çıkartması Mardin oldu. Konya Sivil Toplum Kuruluşları bu yıl sempozyumlarını Mardin’de düzenledi. 175 vakıf, dernek ve sendika iştirak etti. Konya’dan Mardin’e özel uçakla gittik. 220 kişilik bir ekiple Mardin’de Yay Grand Oteli’ne yerleştik. Otel 5 yıldız, oldukça temiz, sahibi helale harama dikkat eden Sadık YAY Bey. Otelinde içki, bira içilmiyor. Katlar, odalar, mescitler ve seccadeler hazırlanmış, gönül rahatlığı ile yattık. Yemeklerimizi yedik.

Otel sahibi trafik kazası geçirmiş, tekerlekli sandalye ile geziyor. Şehir merkezinde büyük bir camii ve Kur’an kursu yaptırmış, hayırhah bir insan.

Toplantıya 64 vilayetten vakıf, dernek ve sendika temsilcileri katıldı. Mardin Valisi, Belediye Başkanı ve Mardin Müftüsü toplantılara katıldı. Çok ilgi gösterdiler. Bizi gezdirecek vasıtalar tahsis ettiler. Midyat’ı ve Hasankeyf’i gezdik. Mardin kültür kokan bir şehir. Birçok dinlerin bir arada yaşadığı bir kent. Hele eski Mardin görülmeye değer bir yer. Biz burada Mardin ve yerler hakkında menfi düşünüyorduk, ama hiçte öyle değil. Çarşılar, parklar cıvıl cıvıl, insanlar gece yarılarına kadar harekete devam ediyorlar. Midyat tarih kokan bir ilçe. Cevat Paşa Camii şehrin merkezinde, füze tavırlı minaresiyle şehre İslam’ın mührünü vuruyor. Şehirde cami yokmuş. Cevat Paşa Hristiyan taş ustalarını bulmuş, siz cami yaparsanız, sizi askerlikten muaf tutacağız demiş. Hıristiyan taş ustaları tarihi camiyi yapmışlar, yapan ustalar askerlikten muaf tutulmuşlar. Caminin açılışından sonra bu güzellik karşısında bazıları Müslüman olmuşlar. Doğu’nun insanı dindar, misafirperver insanlar.

22.05.2017 Pazar günü Mardin Valisi’nin tahsis ettiği otobüslerle Urfa’ya geldik. Urfa’da Elyasa (A.S)’ın mezarını ziyaret ettik. İbrahim, Eyyüb (A.S)’ın makamını aynı zamanda kuyusunu ziyaret ettik. Eyyüb (A.S) hem peygamber hem de çok zengindi. Şeytan kıskandı. Âlemlerin Rabbine: “Ya Rabbi! O’na mal verdin. Zengin oldu. Ondan sonra Sana ibadet eder.” Dedi. Allah (C.C) mal varlığını elinden aldı, 14 yıl hastalık çekti, amma Rabbine hiç şikâyetçi olmadı. Cilt hastalığı çekti. Bazı hocalar Eyyüb (A.S)’ın kurtlandığını, kurtların yere düştüğünü, tekrar onu alarak “sizin nasibinizdir” diyerek kurtları vücuduna koyduğunu anlatırlar. Bu bir israiliyat hikâyesidir. Peygamberlerin İsmet gibi sıfatları vardır. Allah’ın peygamberleri kurtlu ve hastalıklı olamaz. Bu peygambere yapılan bir iftiradır.

Daha sonra Balıklı Göl’e geldik. Makam Camii’nde namazlarımızı kıldık. Yatsı Namazını Urfa Valisi ve İl Müftüsü ile birlikte kıldık. Sayın Valimizin misafirperverliğine hayran kaldık. Namazdan sonra Sayın Valimiz ve Urfa İl Müftümüz bizi uğurladı. Her iki ilin valilerine, il müftülerine ve rektörüne teşekkür ediyoruz.

Geçen yıl Kosova’da bu yılda Mardin ilimizde Ufuk Turunu tertip eden; Başkan Muhsin GÖRGÜLÜ’ye, tertip heyetine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu yapılan Mardin çıkartması bizler üzerinde çok derin izler bıraktı. İslam Dini birleşmenin ve kardeşliğin çimentosudur. Dağlara şu ayeti yazsak; kayalara da kazısak en büyük hizmeti yapmış olacağız. “Ancak Müslümanlar kardeştir.

Kurtuluş şu 3 şeyle olur:

  1. İslam olmadan kurtuluş olmaz.
  2. Şuurlu Müslüman olmadan olmaz.
  3. Cihad olmadan kurtuluş olmaz.

Fi emanillah maas-selame

 

İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
A. Galip Doğan Arşivi
SON YAZILAR