Denizli'deki RES bakım ve onarım merkezi ile 60 milyon dolar Türkiye'de kalacak

Denizli'deki RES bakım ve onarım merkezi ile 60 milyon dolar Türkiye'de kalacak

Zorlu Enerji Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Kındap, Denizli'de kurulan Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi ile rüzgar türbini ana ekipmanlarının yıllık yenilenmesi için 60 milyon doların ülkede kalmasının sağlanacağını ifade etti.

Zorlu Enerji Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zorlu Enerji'nin 2022'de Denizli'de kurulan merkezinin, dünyada rüzgar türbini bakım ve onarımı için Almanya merkezli teknoloji şirketi Schaeffler'in verdiği sertifikayı alan üçüncü şirket olduğunu söyledi.

Son yıllarda tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını anlatan Kındap, "Tedarikçilerin tedarik zincirinin kırılmasından dolayı üretimlerinin düşmesi, ulaşımdaki sıkıntılar, fiyat mekanizmasında yaşanan sorunlar, burada büyük bir kaos yarattı. O dönemde birçok santral üreticimizin, zamanında işletme bakımlarını yapamadıkları veya arızalarını zamanında gideremedikleri için santralleri devre dışı kaldı. Üretimlerimizin sekteye uğraması ülke ekonomisine büyük bir zarar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.