Hâlid Şen

Hâlid Şen

Konya'da Ramazan başka güzel

Konya'da Ramazan başka güzel

Aylar öncesinden 'bizi kavuştur' diye dua ettiğimiz ayların sultanı, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı Ramazan ayına bu gece nasip olursa kavuşuyoruz. Manevi duyguların kabardığı, gönüllerin yumuşadığı Ramazan'ın bereketi, ay girmeden hissettirdi kendini. Şehirde tatlı bir telaş var...

***

Planlar Ramazan'a göre yapıldı, saatler bu aya göre ayarlandı. Fabrikada patron çay arasında  işçilerin arasına katılıp 'saatleri nasıl ayarlıyalım' diye sordu. Havalar sıcak... Bir vardiya sahurdan sonra başlayacak. Öğlen 1 saat istirahat eder, akşam da erken çıkarsınız... "Yormayın çocukları"

***

İşveren, 'emeğinin karşılığını verdim işte' deyip geçmez, bir hoca ayarlanır, Kur'an eğitimi verilir çalışanlara. Diğer aylarda da yapılan bu eğitim, Ramazan'da iki katına çıkar. "Vakitleri değerlendirelim. Hayat rehberi bilinmezse neye yarar çalışmak..."

***

Tüm aile bir sofrada ezanı bekleyecek, evler misafirlerle şenlenecek. Yoksullar daha fazla düşünülecek.

***

Ramazan'a özel ışıklandırılmış camiler bizi çağırıyor... Teravihlerde camiler dolup taşacak. Selimiye, Aziziye, Alaadiin, Kapu Camii, Namazgah. Hepsinin ayrı yeri var. Hepsinde ayrı güzel bir iklimi yaşıyorsunuz.

***

Kırgınlıklar azalıyor, daha sıkı sarılıyorsunuz 'kardeşinize'...


***

En önemlisi yeni kararlar alıyorsunuz bu ayda. Hepimizin kurtulamadığı bir kötü huyu var. Maddi-manevi hastalıklarımız... Tövbe edersiniz ve söz verirsiniz. "Mübarek Ramazan ayı hürmetine" diye dua eder yalvarırsınız. "Şüphesiz Cenab-ı Hakk çok bağışlayandır"

***

Rahmet ayında, Ramazan'da Konya'da olmak güzel. Diğer aylar gibi hızla gelip geçecek fakat hayatımızda bir iz bırakacak. Umarız ki en iyi şekilde değerlendiririz. Ramazan ayınız mübarek olsun...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR