Adem Turan

Adem Turan

Konya metroyla daha iyi olacak

Konya metroyla daha iyi olacak

Konyalı şu günlerde metroyu konuşuyor. Elbette farklı görüşler, değişik fikirler sunuluyor. Ne olursa olsun, metro ilimize yeni bir heyecan ve ivme kazandıracak. Trafik rahat bir soluk alacağının yanı sıra merkez ilçeleri de birbirine bağlayacak.

Konya metrosunun ilk etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü’nden başlayıp, Meram Tıp Fakültesi, Beyşehir Yolu, Eski Sanayi, Yeni Gar İstasyonu, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Çeçenistan Caddesi ve Meram Belediyesi’nde tamamlanacak. 21,1 kilometrelik ilk hattın ihalesi ve sözleşmesi gerçekleştirildi. 22 duraktan oluşacak metronun 35 dakikada seferin tamamlanması planlanıyor. Böylece Meram ve Selçuklu arasında vatandaşlar için kolay bir ulaşım sağlanmış olacak. İkinci etabın da tamamlanmasıyla birlikte Konya çok önemli bir mesafe katetmiş olacak. Konya metrosunun tamamı yer altında inşa edilecek ve 4 yıl içinde tamamlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, önemli bir turizm potansiyeline sahip Konya'da toplu taşıma kalitesini, niteliğini ve yolcu kapasitesini artırmak, şehir içi ulaşımı kolaylaştıracağını anlatırken, maliyetin tamamını Bakanlık karşılayacağını, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne her hangi bir külfet olmayacağını beyan etti.

Ulaşım sorunu çözmek için metro çalışmaları yapılırken, diğer yandan Barış Caddesi’ne yeni bir tramvay hattı çalışması yapıldığını da öğrendik. Kuşkusuz bu da güzel bir yatırım.

Aynı zamanda yapımı aşamasında 4 bin kişiye istihdam sağlayacağı bildiriliyor. Bu itibarla da işsizliğe kısmen de olsa çare olacaktır.

Hiç şüphesiz metropol şehirlerde trafik sıkışıklığı kaçınılmazdır. Bu sorunu çözmekte toplu ulaşımla mümkün olmaktadır. Metro da bu hususta en hızlı, konforlu ve çağdaş araç olma özelliği taşımaktadır.

Konyalı yapılan hizmetleri hiçbir zaman unutmamıştır. Bundan sonra da unutmayacaktır. Emeği geçenleri hayırla yad edecektir. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR