Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Kan üzerinden siyaset

Kan üzerinden siyaset

Esasına bakarsanız siyasi parti liderlerinin seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana yaptıkları şey kan üzerinden siyaset yapmaktır.

Bu tavır son bir iki haftada biraz daha belirgin hale gelmiş olsa da koalisyon görüşmelerinin ağır aksak gitmesinin temel nedeni bu siyaset bezirgânlığıdır.

12 yıldır tek parti iktidarını sürdüren bir partinin koalisyon için ayak sürümesi belli yere kadar anlaşılabilir.

12 yıldır iktidar özlemi içinde olan bir partinin koalisyon için ayak sürümesi, eğer yapılacak yeni bir seçimde daha fazla oy alma düşüncesi değilse, bu partinin iktidar olmaktan korktuğu gerçeği ortaya çıkar.

Hele bir muhalefet partisi daha seçim sonuçlarının açıklandığı gün kendini muhalefet olmaya layık görüyorsa ne zaman iktidar olmayı düşünmektedir diye sormazlar mı?

Bütün stratejisini iktidardaki partinin yapmış olduğu işler nedeniyle millet nazarında oy kaybetmesine bağlayan siyasi parti liderleri galiba sadece Türkiye de bulunmaktadır.

Bir de iktidarın yanlışlıklarına terör belası eklenince iktidar olmaktan korkan muhalefet partilerinin ekmeğine görünüşte yağ sürülmüş gibi olmaktadır.

Aslında muhalefet partileri bu günkü tavırları ile tabir caiz ise kandan beslenen bir siyaset yapmaktadırlar.

Terör ne kadar tırmanırsa iktidar partisini o kadar oy kaybedeceği hesabı ile şu ara HDP nin içinde olmadığı bir koalisyonda bulunmak istememektedirler.

Son yıllardaki çözüm süreci teranesiyle terörü önlediği ve şehit cenazelerinin artık gelmediği propagandası ile oy istemektedir.

Bu iki kandan beslenen oy isteme şeklinin de son olaylarla artık ipliği pazara çıkmış bulunmaktadır.

Güya PKK destekçisi HDP meclise girince terör olayları olmayacaktı.

Korku üzerine kurulu bu propaganda seçimde işe yarasa da seçimden sonra meydana gelen terör olayları dolayısıyla onunda ipliği pazara çıkmış durumdadır.

Şimdi koalisyon çalışmaları devam ederken alttan alta erken seçimin dillendirilmeye çalışıldığı bu günlerde korku belasına PKK destekçisi partiye oy verenler seçim sonucunda parlamentoya girilmiş olmasına rağmen, artan terör karşısında acaba biz ne yaptık diyebilecekler midir?

Biz bütün bu olanları gördükten sonra diyoruz ki, Türkiye de ister iktidardakiler olsun ister muhalefettekiler olsun maalesef kandan beslenen bir politika izlemektedirler.

İktidardakiler kanı önlediklerini iddia ederek, muhalefettekiler de kanı kendilerinin önleyeceğini iddia ederek kandan beslendiklerini, daha doğrusu kan üzerinden koalisyon yaptıklarını ortaya koymuş durumdadırlar.

İktidar partisinin İstanbul’daki sermaye gruplarının baskısına dayanamayıp ana muhalefet partisi ile koalisyon kuracak olursa siz o zaman seyreyleyin gümbürtüyü.

Çözüm süreci adı altında bu güne yapılanların sorgulanmasından tutun da CHP li belediyelerin yolsuzluklarına kadar pek çok şey ya yeniden gündeme taşınacak, ya da üstü örtülenler arasında yerlerini alacaktır.

Ana muhalefet partisi olmayı dilinden düşürmeyen MHP nin yapacağı muhalefete dayanıp dayanamayacakları belli olmayan koalisyon ortaklarının çözüm sürecine dönmeleri halinde bu defa seçimden bu yana kaybolan canların hesabı sorulmaya başlanacaktır.

Biraz daha zaman geçsin ve seçim sandığı görünür hale gelsin iktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerin nasıl bir kan üzerinden siyaset koalisyonu yaptıklarını hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR