Sabit Horasan

Sabit Horasan

İstikrar

İstikrar

Yönetimde, teknik kadroda, takım kadrosunda istikrar.

İstikrar, devamlılığı sağlamak, kaliteyi artırmak ve inanmak ile birlikte başarı için en önemli etkendir.

İstikrar olmayan, iyi yönetilmeyen, sık teknik adam değiştirilen takımların sonu belli. Bunun bir çok örneği var.

Bu nedenle, bu sezon çok çetin geçecek olan Süper ligde şampiyonlukta son yıllarda istikrarı sağlayan Beşiktaş ile Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor her ne kadar kadrolarını su gibi para akıtarak güçlendirmeye çalışsalar da  yarışta yine bir adım önde görünmekte.

İstikrar için Konyaspor örneği önümüzde durmakta.

Son iki buçuk sezonda, aynı yönetimle (küçük değişiklikler dışında) yoluna devam eden ve Aykut hoca ile çalışan Atiker Konyaspor’da kadro istikrarı da sağlanınca mütevazi kadroyla beklenmedik başarılar geldi.

Önceki sezon lig üçüncülüğü, geride kalan dönemde Türkiye kupasının kazanılması ve Avrupa ligine büyük takımları geride bırakarak üst üste direkt katılması bunun göstergesidir.

 

Atiker Konyaspor bu sezon yeni bir döneme başlayacak. Her ne kadar yönetim yola devam etse de teknik kadro değişti. Takım kadrosunda ve sistemde önemli değişiklikler olacak. Bu da yeşil-beyazlı takımın istikrarlı gidişini olumsuz etkileyebilir mi? bunu ilerleyen zamanda göreceğiz.

Kadro değişikliği ile birlikte sistem değişikliği Konyaspor’u nereye savuracak bunu lig döneminde yaşayacağız.

Dediğimiz gibi temennimiz, Atiker Konyaspor’un sistem ve kadro değişikliğinden olumsuz etkilenmemesi veya çok az etkilenmesidir. Umudumuz, Konyaspor’un yeni sezonda da ligde kendisini göstermesinden ve sezonu rahat bir konumda bitirmesinden yanadır. Aksini düşünmek bile istemiyoruz. Avrupa liginde alınacak puanlar gruptan çıkma ve para kazanılması adına etken olacaktır.

 

Süper ligde, son iki sezonda aldığı başarılarla ve konum nedeniyle sıra takımı olmaktan çıkan Atiker Konyaspor’un bunu sürdürmesi kaçınılmaz.

Geride kalan dönemde her ne kadar Kupa zaferiyle lig de elde edilen sıralamanın üzerinde fazla durulmasa da Konyaspor için artık alt sıralar düşünülmemeli.

Dahası, Konyaspor yönetimi ve teknik kadronun küçük düşünme lüksü yok.

Öyle, başka takımların bıraktığı futbolcular alınarak oluşturulacak kadro;  Süper lig, Avrupa ligi ve kupa olmak üzere üç kulvarda mücadele etmeye yetmez.

Yönetim, teknik kadro ve futbolcular bu bilinç içerisinde hareket etmelidir.

Planlı, kadro kalitesini artırarak yükselişe geçmek, hatta zirve takımları arasında yer almak Konyaspor’un bundan sonraki dönemlerde vaz geçilemeyecek hedefi olmalıdır.

Bu konuda geçen yıl şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdüren Başakşehir ve Avrupa kupalarına katılmayı kıl payı kaçıran Antalyaspor’u gösterebiliriz.

Her ne kadar lig henüz başlamasa ve takımların durumu netleşmese de her iki takımda hedef olarak 4 büyükler dışında diğer takımlara oranla öne çıkmakta. Atiker Konyaspor, son iki sezonda yakaladığı başarılarla bu iki takımı örnek almalıdır.

O zaman teknik kadro ve takım da önemli değişiklikler olsa da Konyaspor’un da kendisine yeni dönemden itibaren yeni bir yol belirleyerek sıra dışı takım olduğunu göstermelidir. Beklenti ve yapılması gereken budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR