Bu fırın maliyeti 5 lira olan ekmeği 2 liraya satıyor! Gerekçesini duyan 'helal olsun' diyor

Bu fırın maliyeti 5 lira olan ekmeği 2 liraya satıyor! Gerekçesini duyan 'helal olsun' diyor

Türkiye'de ekmek fiyatları gündemden düşmüyor. Son zamlarla birlikte ülke genelinde 200 gram ekmeğin ortalama fiyatı 7-10 lira aralığına yükseldi. Bu fırın maliyeti 5 lira olan ekmeği farklı bir gerekçeyle 2 liraya satıyor.

Türkiye'de koronavirüs salgını sonrası ekonomik dengeler bozuldu. Vatandaşın alım gücü düştü. Eskiden asgari ücretli bir çalışan evini rahatlıkla geçindirebiliyordu. Memurlar ise hem evini geçindiriyor hem de yatırım yapıyordu. Son yıllarda bu durum tam tersine döndü. Memurlar bile evini geçindirmekte zorlanıyor. Asgari ücretliler ise borca batmış durumda.

ekmek-3.jpg

VATANDAŞ EN UCUZ ÜRÜNÜ BULMAK İÇİN ÇABALIYOR

Durum böyle olunca vatandaş market alışverişi yaparken en ucuz ürünleri bulmaya çalışıyor. Ülkede en çok zam gelen ürünler arasında ekmek var. Bir zamanlar 200 gram ekmek 1 liraya satılırken şimdilerde 7-10 lira aralığında satılıyor. Ekmek fiyatları gündemden düşmüyor. Son olarak Sivas'ta bir ekmek fırını maliyeti 5 lira olan ekmeği 2 liraya satmaya başladı. Söz konusu kararın gerekçesi ise 'helal olsun' dedirtti.

ekmek-2-001.jpg

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN BU KARARI ALMIŞLAR

Firmanın Halka İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği 2 liraya satmalarının gerekçesini açıkladı. Eken, " Şu anda ekmeğin maliyeti 5 liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu.

ekmek-7.jpg

Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var. Denetimlerin artması için farkındalık oluşsun dedik ve bu kararı aldık” ifadelerini kullandı. Bahse geçen bu karar vatandaş tarafından takdirle karşılandı.

Kaynak:Haber Merkezi