Dyt. Aslı Çolak

Dyt. Aslı Çolak

Güneşli Günde Herkes Koşar

Güneşli Günde Herkes Koşar

Koşullar iyi olduğunda ya da hayatın zor olmadığı dönemlerde bireylerin yanında olmak, onlarla vakit geçirmek kolaydır. Ama hayatı zor ve sıkıntıda olanlarla uğraşmak zordur.

***

Kişinin yaşadığı problemi birebir yaşamasanız da kişiyi etkileyen olumsuzluklar sizi de etkiler. Bireyin iyi gününde, koşulların iyi olduğu zaman yanında durmak çok çaba gerektirmez. Ama zor zamanlar öyle midir...

***

Hayatta ne yaparsanız yapın ne işle uğraşırsanız uğraşın size çiçekli bir yol sunulmaz. Başarı basamakları bile birer birer çıkılır. Sıfırdan zirveye çıkanların başarısı genelde kalıcı olmaz. Süreç içinde gelen başarı bireye olgunluk kazandırır. Yani hayatta bir şeyleri başarabilmek hep bir süreç ister. Bu süreç içinde de her gün güneş açmaz. Bazı günler sağanak yağışlıdır bazı günler dingin...

***

Bir diyetisyen gözüyle genelde çevremdeki insanların kendilerine istedikleri görünüme kavuşmak, istediği kıyafetin içine girebilmek gibi hedefler koyduğunu görüyorum ama her gün koşulların iyi olacağını zannediyorlar. Dışarı çıktıklarında diyetlerin bozulacağını, bir arkadaş buluşmasında biraz fazla yemenin onları felakete sürükleyeceğini düşünüyorlar. Aslında onları orada fazla yedikleri değil sürekli bu alışkanlığı yapmaları kilo aldırıyor ve hasta ediyor.

***

Bu süreçlerin yönetilmesi şart yaşayan varlıklar olarak hep evde olamıyoruz ve dışarda iş yemeği ya da komşu sırasına gidiyoruz. Koşullar her zaman iyi olmaz ama değişen koşullarda sergilediğiniz davranışlar sizi değiştirir.

***

Eğer dışarda yediğinizde de süreci yönetebiliyorsanız evet siz başarılısınız. Havanın kötü olduğu bir gün koşu rutininizi aksatmadan gerçekleştiriyorsanız evet siz başarılısınız.

***

Diyet, egzersiz herhangi bir aktivite ya da hedeflediğiniz şeyler olsun. Koşullar her zaman istediğiniz gibi olmaz. Şartlar iyiyken ve yapılabilirken herkesin yapma potansiyeli vardır ama şartlar değiştiğinde pes eden, bırakan çok insan olur. Başarabilmek için bu iç savaşı kazanmanız gerekiyor. Kendiniz için başarmak zorundasınız.

***

Bugün yağmur mu yağıyor pes etme! Canın koşmak istemiyor mu pes etme! Beynini bu zor koşullarda da yapabileceğine inandır.

Uygun ekipman ve kıyafetlerini al koşuya çık! Unutma ki;

GÜNEŞLİ GÜNDE HERKES KOŞAR!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dyt. Aslı Çolak Arşivi
SON YAZILAR