Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Gözler vatandaşın cebinde!

Gözler vatandaşın cebinde!

Sıradan bir ülkede sıradan bir hayat yaşamak herkesin hayali olsa gerek. Olağanüstü durumların olmadığı, herkesin çalışıp para kazanabildiği bir ülke...
****
Türkiye'de bu şekilde yaşamak mümkün mü? Maalesef değil. Normal bir hayatı yaşayamıyoruz. Sorunsuz bir gündemimiz asla olmuyor.
****
Yine noldu diyeceksiniz.. Daha ne olsun ki. İnsanların hesaplarına artık haciz geliyor. 
****
Evet 21. yüzyılın güçlü Türkiye'sinde insanlar hacizlerle boğuşuyor. Geçtiğimiz gün 1.5 milyon insanın banka hesaplarına e-haciz uygulandı. 
****
Motorlu Taşıtlar Vergisi, mahkeme harç borcu, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu, sigara cezası, köprü kaçak geçiş dahil hemen hemen tüm borç ve cezalar için e-haciz yapıldı.
****
Şu an çalışsın veya çalışmasın, hesapta bakiye olsun ya da olmasın e-haciz gönderiliyor. KYK borcu olup henüz çalışmayanlara bile acımıyorlar. 
****
Evet gençler üst mevkilerin umrunda değilsiniz. Sizin ne sıkıntılar çektiğinizi bilmeyi geçelim öğrenmek bile istemiyorlar. Biz haber yapıp gündeme taşıyınca bozuluyorlar. 
****
E-haciz uygulaması 2006 yılında 6183 sayılı kanunun 79'uncu maddesiyle başlatıldı. 
Ancak şimdiye kadar devletin başvurduğu bir yöntem değildi. 
****
Zamanlama hiçte şaşırtmıyor. Bütçe açığı 2019 için 80.6 milyar lira olarak hedeflenirken 125 milyar lira olarak güncellenmişti. 
****
Öyle bir açık var ki devlet gözünü milletin cebine dikmekten başka çare bulamadı. En kolay yöntemde hesaplara haciz uygulamak olsa gerek. 
****
Vatandaşın ay sonunu getiremediği ve ekonomik sorunlarla boğuştuğu şu dönemde böyle bir uygulamaya gidilmesi hiç hoş değil. 
****
Son haftalarda yaşanan intihar olaylarından bahsetmek bile istemiyorum. Kim ne derse desin bu ve buna benzer olayların ana sebebi ekonomik sıkıntılar.
****

Gençlere bakınca gelecek adına hiç umutlu olamıyorum. Mezun olup ne yapacağını bilmeyen milyonlarca genç sokaklarda dolaşıyor. 
****
Psikolojisi bozuk bir kitle ülke geleceğini tehdit eden en temel unsurdur. Yapılan hatalardan dönmek için az bir zaman kaldı.
****
Bu şekilde devam ederse önümüzdeki süreçte daha acı olaylarla karşı karşıya kalacağız. Sancılarımızın geçeceği günleri görmeyi ümit ediyorum..

Kalın sağlıcakla..


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR