Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Göz boyayıcı belediyeler

Göz boyayıcı belediyeler

2013 ün sona ermek üzere olduğu günlerde Konya bir siyasi tiyatro oyununa daha ev sahipliği yaptı geçen hafta.
Hz. Mevlana(ks) yı anma törenleri vasıtasıyla Konya ya gelen Başbakan için bir kez daha oynandı bu tiyatro.
Komedi ile dram arası gidip gelen oyunun oyuncuları her zamanki gibi başta belediye başkanları olmak üzere maalesef kamu görevlileri oldu.
Temel görevleri millete ve hemşerilerine hizmet olan belediye başkanları seçim atmosferine girmiş olmanın verdiği heyecanla başbakana şirin gözükebilmek amacıyla milletin parasıyla kendi reklamlarını yapmak bir beis görmediler.
Özellikle büyükşehir belediyesinin sınır tanımaz bir hırsla giriştiği reklam kampanyasında ondan daha geri kalmamak için ilçe belediyeleri de bu güne ürettikleri kişisel çözümleri bile geride bırakacak bir faaliyet içine girmekte de bir sakınca görmemişlerdir.
Özellikle ilçe belediye başkan adaylarının henüz açıklanmamış olması da bu millet(!) için yapılan faaliyetlerin itici gücü olmuştur.
Doğrusu ibretlik bir hafta yaşandı Konya da Başbakanın gelişiyle.
Bu yılki ziyaret büyük büyük(!) müjdelerin verildiği geçen yıllardaki Mevlana turuna benzemese de.
Ancak geçen yıllardan çok farklı bir yanı vardı bu yılki gezinin.
Uzun zamandır kırık dökük çalışmalarla bir türlü bitirilemeyen, tamamlanamayan her bir belediye yatırımı(!) yattığı yerden söz verildiği gibi zamanında bir türlü kaldırılamadığı için, yüzlerce metre uzunluğundaki panolarla kapatılarak güya görüntü kirliliği önlenmeye çalışıldı, ya da başbakan bir kez daha aldatıldı.
Başbakan bir günlük ziyaretinde bu aldatmacayı gör(e)memiş olsa da, Hâlbuki bu aldatma yıllar boyudur Konyalı hemşeriler tarafından bilinmekte ve görülmekte.
Esasında bu şehirdeki asıl görüntü kirliliği, yıllardır belediyeler eliyle kentsel dönüşüm adı altında yapılmaktadır.
Şehrin tarihi ve kültürel geçmişine sahip çıkılacağı yerde sahte bir kentsel dönüşüm sözü altında şehir rantı paylaşılmakta ve insanlar tabii yaşamdan suni bir yaşama yönlendirilmekte ve maalesef iktidarlar tarafından da bu yanlış işlemler seyredilmektedir.
Kentsel dönüşüm yapıyoruz yalanı altında bu milletin kültürüne geleneklerine aykırı ve kalitesiz yeni yapılar üretmek demek olan bu faaliyet ancak şöyle tarif edilebilir.
Özellikle Büyükşehir belediyesinin sattığı arsaları, ilçe belediyelerinin ise rant elde etmek için bir kısmına imar uygulaması yapıp bir kısmına imar uygulaması yapmadığı mahallelerde, her türlü tehdite açık sosyo-ekonomik durumları ve hayata bakışları neredeyse  birbirine ters insanları bir araya getirmekten başka hiç bir işe yaramayan beton blokların, yapay süs havuzların, çakma yürüyüş parkurlarının zevk yoksunu bir mimari ile karman çorman edildiği bir yapıdır kentsel dönüşüm.
Belediyelerin güya kentsel dönüşüm yaptığı mahallelere ibret olsun diye bir bakın lütfen. Tarihimize ve kültürümüze yabancı bu yeni yaşam alanlarında, yüzü gülen tek bir çocuk, birbirine gülümseyen tek bir komşu, omuzları dik bir şekilde yürüyen tek bir aile reisi, yüzleri tamamen mutluluk ifadeleri ile kaplı bir gençlik göremeyeceksiniz o mahallerde.
Kısaca geleceğe dönük plan ve projeler yerine günü veya daha kısaca bir tabirle, seçimi kurtarmaya dönük ve asla yerine getirilip getirilmeyeceği sorgulanmayan bir sürü vaatle şehir siyasiler  eliyle geri dönüşü olmayan bir karanlık meçhule götürülmeye çalışılmaktadır.
Geçmişte ifade ettik bir kez daha tekrarlayalım.
Konya’nızın hâlihazır belediye başkanlarının yaptıkları yanlışlar nedeniyle şehrimiz gittikçe ağırlaşan sorunlar altında ezilmekte ve hemşerilerin daha iyi bir hayat yaşama istekleri ayaklar altına alınmaktadır.
Şehir hakkında doğru dürüst hiçbir bilgi sahibi ve çözüm noktasında da hiçbir irade sahibi olmayan milletvekillerinin ve bu şehir ile ilgisi sadece arada bir gelip gitmekten öteye geçememiş bakanın da bu duruma göz yummaları sonucunda çözülemeyen trafik kargaşası ve hava kirliliğine her geçen gün yeni yeni sorunlar eklenmektedir.
Yerel seçimde şimdiye kadar seçilenlerin bu sorunlara asla çözüm olamayacakları bir kez daha görülecektir. Yakında.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR