Sabit Horasan

Sabit Horasan

Gent ve Trabzon maçı

Gent ve Trabzon maçı

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa liginde, Perşembe günü (yarın) Belçika’nın Gent takımıyla ikinci maçında karşı  karşıya gelecek.

Gent’i iki kez TV’den izledim. Çabuk ve dikine futbol oynayan, sahayı enlemesine ve yanlamasına çok iyi kullanan, ataklarda her türlü varyasyonları deneyen, gol pozisyonlarını iyi değerlendiren bir takım.
Ama, puan alınamayacak bir ekip değil.

Atiker Konyaspor’un cesaretli olması, oyunu yarı sahada, dar alana sıkıştırarak ve rakibe sahayı iyi kullanma şansı vermeyerek bu zor deplasmandan puanla döneceğine inanıyorum.
Perşembe günü kalben, başarı dileklerimizle Konyaspor ile birlikte olacağız.

Çok yazık oldu, son dakikada kaçan 1 puana.
Atiker Konyaspor Trabzonspor maçında Vukoviç o faulü yapmasa, veya Aykut hocaya göre hakem olmayan o faulü vermese, atıştan sonra Douglas kafayı biraz daha iyi sokalbilse ve topa doıkunabilse o gol olmayacak ve Kartallar çokönemli 1 puanla dönecek, Trabzonspor’a hiçte hak etmediği sevinci yaşatmayacaktı..

1 puan deyip geçmeyin, alınacak her puan moral motivasyonu ve takım oyununun gelişmesi açısından çok önemlidir.
Atiker Konyaspor’un, ligde son haftalarda oynadığı futbola baktığımız zaman bir birinin kopyası demek doğru olur.
Antalyaspor maçının ilk yarısı, Sahakhtar karşılaşmasındaki genel görüntü ve Trabzonspor maçının ikinci yarısındaki futbol genelde savunma ağırlıklı oyun olarak karşımıza çıkmakta. Bu bir yerde Konyaspor’un sistem takımı olduğunu gösterse de, yeşil beyazlıların geçen sezon ki oyun düzeninden uzak olduğu apaçık ortaya çıkmakta.

3. sırada bitirilen geride kalan sezonda  oyunu dar alana sıkıştırarak rakiplere atak şansı tanımayan, pozisyon vermeyen Konyaspor bu sezon ne yazık ki oyunu kendi yarı alanında kabul ederek , hatta kendi 18’i cıvarına kadar çekilerek adeta rakip takımlara üzerine gelmesi için davetiye çıkartmakta.
İşte bunu Trabzon maçında bir kez daha yaşadık.

İlk 45 dakikada rakibin üzerine cesaretle giden ve pozisyonlar üreten Konyaspor, ikinci yarıda ise nedense geriye çekilerek rakibe futbol oynama şansı tanıdı.

Hani diyeceksiniz ki, belki Ayukut Hoca Gent ile Perşembe günü deplasmanda oynanacak Avrupa ligi maçını düşünerek ve o maçın taktiğini denemek için bu tür futbolu tercih etmiştir. Böyleyse saygı duymak gerekir, Ama unutulmamalı ki, katı savunma yapan hücumu düşünmeyen veya futbolu iki yönlü oynayamayan takımlar şans faktörü yanlarında değilse tek golle de olsa yenilmekten kurtulamazlar.

O nedenle, Atiker Konyaspor’un kendisine gelerek bir an önce geçen yıl ki oyun formatına dönmesi yararlı olacaktır.
Teknik direktör Aykut Kocaman, ilkeli bir hoca.  Konyaspor’da kendisine göre bir sistem oluşturdu ve başarılı da oldu. Konyaspor’a katkı sağlamaya da devam edecek, buna da tüm Konya inanmakta.

Ancak, Aykut hocanın, Trabzonspor maçından sonra,“ilk yarıda lehimize çevirebileceğimiz maçı  uzatma dakikalarında yediğimiz golle kaybettik” şeklindeki açıklaması bir garip geldi bana. Çünkü, golcü olarak  gol şansı ve becerisi  düşük olan Rangelov’a takılıp kalırsan, iyi bir forvet transfer etmezsen bu tür kazalarla karşı karşıya kalabilirsin. Takım geçen yıl da aynı sıkıntıları yaşamadı mı?
--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR