Sabit Horasan

Sabit Horasan

Fırsat tepmek!

Fırsat tepmek!

Önce taraftarlardan başlayalım.

Süper ligde, son üç sezonun en centilmen, kendisinden çok bahsettiren taraftarı oldu Konyalı futbolseverler.
Konyaspor ile birlikte Milli maçlarda yaptıkları coşkulu tezahüratlar ve görsel kareografilerle tüm Türkiye’nin beğenisini kazanan ve taktirini toplayan Konyaspor taraftarlarına Antalya maçındaki davranış hiç yakışmadı.
Daha maçın başından itibaren, rakip futbolcuların provakasyonuna gelerek sahaya yabancı maddeler atılması, suç Antalyaspor başkanı ve yöneticilerinde olsa da saldırılması Konya hoşgörüsüne ve Konyaspor taraftarlarının centilmenliğine ters düştü.  
Gelelim Başkanı sayın Ahmet Şan’ın talihsiz açıklamasına.
Ne dedi Başkan Şan: "taraftarla yüz göz olursan sonucu da budur.."
Olayların, dahası saldırının neden çıktığını bilmeden böylesine yapılan açıklamaya ancak talihsizlik denir.
Birde, olayları yaşanmamış sayamazsın Başkan.
Evet, belki İl Güvenlik Kurulu karar alarak Antalyaspor taraftarlarının maça gelmesi engellenebilirdi. Ama, bir Başkanın maça gelmesine de kimse engel olamaz
Bu bir ders olmalı. Alanya maçı için oradaki olaylar göz önüne alınarak taraftar kabul edilmeyebilir. Bu uygulama da yerinde bir hareket olur sanırım.

Maça gelince:
Ne yazılabilir ki…
Atiker Konyaspor için zirveye tutunma adına kaybedilen çok önemli bir 2 puan var ortada.
Hem de 9 kişi kalmış Antalyaspor’u yenemiyorsan, o zaman sorunu kendinde arayacaksın. Taraftarlarını da gereksiz yere germeyeceksin, strese sokmayacaksın.
Maçın ilk yarısında, taktik gereği önce rakibin gelmesini bekleyip daha sonra pas oyununa dönerek  2 net pozisyon yakalayan ve gol atma becerisini gösteremeyen Konyaspor, devre arasında soyunma odasına basit hatalar sonucu gelen golle geride girdi.
Konyaspor, ikinci 45 dakikaya baskılı başladı.
Sezon başından buyana yakındığımız konu, Konyaspor geçen yıl ki pas oyununu sahaya karşılaşmaların belirli bölümleri dışında yansıtamıyor.
İkinci yarının başlarında, kendi futbolunu kabul ettirerek rakibi baskı altına alan ve istediği golü de bulan Kartallar, penaltının kaçması ve zamanın daralmasıyla strese girince 9 kişi kalmış rakibi karşısında 3 puan getirecek golü bir türlü atamadı.
Bunda, elbette ki futbolcuların maçın sonralarında ısrarla, kalabalık defans arasına sıkışan takım arkadaşlarına havadan uzun top atmaları da etken oldu.
Hep ders olsun diyoruz, ama nedense gerekli dersi çıkartamıyoruz.
Bunun sonucu da puanlar ahlar, vahlar arasında kaçıp gidiyor.
Fırsatlar tepiliyor.
Sonuçta, orta da Atiker Konyaspor’u ligin zirvesine daha da yaklaştıracak, ancak kaçırılan çok önemli 2 puan var. Bunun telafisi olmaz.
Konyaspor şayet ligi üst sıralarda bitirmek istiyorsa ki, hedef bu. O zaman herkes  kalan maçlarda daha dikkatli olmak zorunda   

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR