Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Biz Muhammedîyiz

Biz Muhammedîyiz

Biz güle sevdâlıyız. Çiçeklerin hepsi ayrı ayrı güzeldir ama içlerinden gül başka. Gül sevgiyi anlatır. Gül güzelliktir, gül aşktır, gül coşkun bir muhabbettir. Gül ilâhî esmânın maddeye yansımasıdır. Gül hakikat bağının en katmerlisini muştular ve bize cennet baharlarını hatırlatır.

Ve gül açıkçası ‘sevdâyı Muhammedî’yi anlatır.

İşte biz O “Âlemlere Rahmet” -1- olarak sunulan güli Muhammedî sevdâlılarıyız.

O aleyhissalâtu vesselâm’ın getirdiği vahiy, âşıklarına iman ve hidâyet bahşetmiştir. O aleyhissalâtu vesselâm’ın sünnetleri hayâtı doğru yorumlamada ve hayâtı en kâmil bir şekilde yaşamada şaşmaz ışık düsturlarıdır. O aleyhissalâtu vesselâm’ın sûreti ve sîreti ruhlara, yüreklere huzur, saadet, muhabbet ve ülfet veren mânevî nurdur ve bu nur gönüllere hayat nakşeder.

Biz elhamdülillah Muhammedîyiz.

Biz ‘Muhammedî sevdâ tutkunları’yız.

On sekiz bin âlemin eşsiz sembolü gibi müstesna bir şahsiyet daha dünyâya teşrif etmedi. O Nebiler Nebisi Hak Teâlâ’ya giden rahmet yolunun kapısı, müminlerin aydınlık geleceği oldu. O aleyhissalâtu vesselam öyle bir nur idi ki, O’nun nûrunun etrâfında pervâne olmayana mahşerde kurtuluş yoktu. O bize cennet anahtarıydı.

Biz Muhammedîyiz, elhamdülillah.

İyi ki O’na sevdâlıyız. Çünkü O’dur bize hakiki aşkı öğreten. O aleyhissalâtu vesselam, iç âlemimize üflenen sonsuzluk aşkıyla eşyâdaki tecellileri bize fısıldayan bir feyiz kaynağıdır. O’nsuz sonsuzluk iklimine girilemez. O aleyhissalâtu vesselam çorak gönüllere ilâhi zemzem oldu, faziletleri kurumuş ruhlara erdem fidesi aşıladı, câhiliye yanlışlıklarında haddi aşmış sinelere ılık ve serin meltem esintisi getirdi.

Evet, biz kâinâtın Efendisinin hayranlarıyız.

Biz Muhammedîyiz, elhamdülillah.

Yüreklerimizde tomurcuklanan goncaların en güzel kokulu, en güzel katmerli güllere durması ancak ‘Muhammedî muhabbet’in kalplere sağlamca yerleşmesiyle mümkün. En âdil en kâmil davranışlara erişmek O aleyhissalâtu vesselâm’ın hâliyle hallenmekle mümkün. Yanlışların düzeltilmesi, eksiklerin tamamlanması, eğriliklerin doğrultulması O Güzeller Güzeli’nin muhteşem sünnetlerini pratik hayâtımıza aktarmakla mümkün. Yâni iyi bir Müslüman olmak istiyorsak illâ O’na tüm benliğimizle râm olmalıyız.

Biz Muhammedîyiz elhamdülillah.

Bugüne kadar beyhûde yerlerde çok yorulduk. Hakk’ı hakça yaşamak için hep başka yerlerde reçeteler aradık. Şu koskoca dünyâyı insanlar kendilerine dâr ediyorsa bir türlü huzur bulamıyorsa bütün bir beşeriyet kendini hesâba çekmek durumundadır. Yeter artık bu zulümler durmalı. Herkes gafletten uyanmalı. Huzûra, barışa, esenliğe yeni güne ve günlere Muhammedî sevdâ ile uyanmalı. Muhabbetin derecesi Hakk’ın ve imânın ölçüsü olmalı. Herkes Muhammedî olmalı ve huzûra kavuşmalı.

Ne mutlu Muhammedî olanlara…

--------

1- Enbiya, 107

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR