Adem Turan

Adem Turan

ABD’de projeler bitmez…

ABD’de projeler bitmez…

Son haftalarda Türkiye’de  gündem konusu ağırlıklı olarak, yükselen döviz kurları ve Reza Razzab konusu oldu. Objektif olarak değerlendirirseniz her ikisi de ABD projesi. Değişik alanlar olsa da sonuç itibariyle asıl hedef  Türkiye’yi zora sokmak. Ekonomik olarak sıkıştırmak, itibar olarak zedelemek. Başkan Trump; PYD ve PKK’ya verilen silahlarla ilgili bir açıklama yaparken, Pentagon farklı bir uygulama yaparak terör örgütlerine desteğe devam ediyor. Dedik ya  maksat belli.

 Reza; 13 Temmuz 1984  yılında İran’da dünyaya gelmiş. Eğitimini Bakü’de tamamlayarak 2006 yılında da Türkiye’ye gelip İstanbul’a yerleşmiş. Zengin bir ailenin çocuğu olsa da ticaret ve petrol işleri ile iştigal ederek ciddi manada zenginliğe ulaşmış. Özellikle altın piyasasında söz sahibi olmuş. İnsan aklına bir çok soru işareti geliyor elbette. Bu adamın destekçileri kim? Nasıl olurda kısa bir sürede inanılmaz bir servete ulaşır? Niçin Türkiye’yi tercih etmiş? Hepsi muamma tabi ki.

Ancak ABD’de tutuklanması ve son zaman yaptığı açıklamalara bakılırsa, Türkiye’ye karşı planlanmış kumpas davası olduğu aşikar gözüküyor. Oyuna gelmemek gerek, lakin buna destekçi olanlar varsa onlarda afişe edilmeli ve gerekli muameleler yapılmalıdır. Şayet, cezasız kalırlarsa, Siyonistler başka figüranlar bulur, ülke aleyhinde faaliyetlerine devam ederler. Bunlara fırsat vermemek en akıllı çözüm gözüküyor.

Bu hususta muhalefette hükümete destek verip, üzerine düşen memleket görevlerini ifa etme yükümlülükleri vardır.

Dün bir basın açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu şu ifadelerde bulundu;

 Biz bu şartlar altında bunu hiçbir zaman bir polemik konusu yapmayacağız. Çünkü bu konu sadece Erdoğan'a karşı değil, Türkiye'ye karşı yürütülen bir tavırdır.

Konu Ülke menfaati olunca, iktidar-muhalefet ortak hareket etmek zorundadır. Zira bu ülke hepimizin, her insan vatandaşlık görevini yerine getirmekle mükelleftir. Uyanık olup tehlikeleri önceden hissetmeliyiz.

Ortak hareket edip, birlik ve beraberliğimizi yedi düvele gösterelim inşallah.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR