Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

21 yıllık HAYAL gerçekleşiyor

21 yıllık HAYAL gerçekleşiyor

Seydişehir’de 1999 yılında keşfedilen termal sıcak su, nihayet 21 yıl sonra girişimcilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Kavak köyünde yapılan sondaj çalışması sonrasında Seydişehir’ in gündemine gelen, ancak geçen zaman içinde bir tane bile yatırımcının gelip ilgi göstermediği Türkiye’ nin ikinci kaliteli termal ve içmece suyu nihayet keşfedildi.

Termal suyun oldukça uzun bir hikayesi var. Kavak köyünde bulunan su MTA nın eline geçmesi ve akabinde özel teşebbüse kiralanmasının ardından, Seydişehir belediyesi de yeni termal su kaynakları arayışına girdi.

İbrahim Halıcı termal su kuyusu açmak için ruhsat aldı, Abdulkadir Çat sondaj yaparak suyu buldu, ardından, Mehmet Tutal da su kuyularını rehabilite etti, yeni kuyular açtı saniyede 128 litreye kadar ulaşabilen zengin su kaynaklarını gün yüzüne çıkardı.

Akabinde başkan Tutal, sondaj kuyularının karşısında 365 bin metrekare alanı tesis yapmak için TOKİ ye devrini sağladı, TOKİ den belediye adına satın alarak yatırımcıların hizmetine sundu.

SEYDİŞEHİR TERMAL’ FİZİK TEDAVİNİN MERKEZİ OLACAK

Bütün bu güzel gelişmelere rağmen yatırımcıların hala bu kaliteli termal suya ilgi göstermediğini gören Başkan Tutal, Belediye imkanları ile Termal rehabilitasyon merkezinin temelini atma cesaretini gösterdi.

Rehabilitasyon merkezinin yapılmasını oldukça önemsiyorum, hayata geçirilecek proje ile alternatif tıp, sauna, hamam, buhar- kür odaları gibi termal sağlık hizmetleri ile sağlıklı yaşam ve termal fizik tedavinin yeni adresinin Seydişehir olacağını düşünüyorum.

Tesisi gezdim, çok donanımlı buldum, Sadece Seydişehir’ e değil bölgeye de hitap edecek bir yatırım.

Termal Fizik Tedavi Merkezinin bölge için büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Seydişehir’ in adından söz ettirmenin yanı sıra sağlık, istihdam ve ekonomik olarak da büyük katma değer üretmiş olacak.

Tesis tamamlanma aşamasına geldi, Nisan, Mayıs ayı gibi hizmete girecek.

HİZMETTE SÜREKLİLİK OLMALI

 

Sürekli olarak ifade ederim özellikle yerel yönetimlerde hizmette süreklilik olmalı. Bunun en güzel örneğini Halıcı, Çat ve Tutal verdi ve sonuçta böyle güzel bir hizmete imza atmış oldular. Üç başkana da teşekkür ediyorum.

Hizmette süreklilik önemli bir yatırımı da beraberinde getirdi. Seydişehir’ in sevilen İş adamlarından Ramazan Erdoğan, iki ortağı ile birlikte elini taşın altına koydu, Küpe Dağı Kaplıca-Termal Tatil Köyü’ nün temelini attı.

 

Küpe Dağı Termal Tatil Köyü yatırımı Anadolu Kültürünü ön plana çıkartacak. Her bir konutta özel havuz, tuz odasının bulunduğu, her evde mutfak çocuk odası ebeveyn odasının, bahçe terasının, doğal peyzaj alanının, Süs havuzu ve şelalelerin, evcil hayvan alanlarının, ahşap çocuk oyun parklarının olduğu tesis, günü birlik ve kiralama yöntemiyle vatandaşların hizmetine sunulacak.

 

Rehabilitasyon merkezi tamamlanma aşamasına geldi. Küpe Dağı Kaplıca-Termal Tatil Köyü ise yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Eminim ki bu tesisler lokomotif görevi yapacak ve yeni yatırımcılar gelecek.

21 yıllık HAYAL gerçekleşiyor. HAYIRLI OLSUN

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR