Sabit Horasan

Sabit Horasan

Fenerbahçe maçı ve gerçekler!

Fenerbahçe maçı ve gerçekler!

Konyaspor’da, 4. hafta da başlayan düşüş önceki akşam Fenerbahçe yenilgisiyle devam etti..
Fenerbahçe, ligde Konyaspor’un rakibi değil.. Bu nedenle alınan yenilgi her ne kadar biraz farklı olduysa da normal olarak karşılamalıyız. Bu maçta alınacak her puan Konyaspor’un hanesine ekstra puan olarak yazılacaktı.. Ama olmadı.. Asıl bizi düşündüren, daha önce Bucaspor ve Karabükspor’a verilen puanlar oldu...
Fenerbahçe maçı öncesi, Konyaspor’un, derbi maçı kazanmaması için bir neden olmadığını söylemiştik. Ama, yapılması gerekenleri de bir bir sıralamıştık.. Karşılaşmaya baktığımız zaman, Konyaspor ne yazık ki bunlardan hiç birini yapamadı.
Ayağa pas yapan, çabuk futbol oynayan ve yıldız futbolculara sahip olan Fenerbahçe karşısında kanatları iyi kapatamayan, orta alanda top tutamayan ve rakibe boş alan bırakan Konyaspor ne yazık ki üçüncü bölgede de topa sahip olamayınca ve hepsinden önemlisi de Fenerbahçe’nin defans zaaflarını iyi değerlendiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.. Tabiî ki, geçen maçlara oranla daha çok pozisyon veren ki, bunda Fenerbahçe’nin topu ayağa oynamasında ve daha kaliteli futbolculara sahip olması da önemli etken oldu- Kartallar, ağır yenilgiyle kendilerini 16. sırada buldular..
Ligin başından buyana geçen 8 hafta da orta alanda beklenileni veremeyen Konyaspor’da, Fenerbahçe karşısında teknik adamların oyuncu tercihleri nedeniyle defansta da sorun yaşandı.. Bunun sonucu da kötü oynadığımız ilk yarıda kalemizde 3 gol gördük. Teknik adamlara yaptıkları yanlıştan 2. yarıda döndüler ve Konyaspor birazda olsa kendisine geldi.. İkinci 45 dakikanın başlarında Konyaspor ayağa paslarla topu daha çok hakim olarak pozisyonlarda buldu.. Bunlardan bir tanesi gol olsaydı Fenerbahce panikleyecek belki de maçın seyri değişecekti..  
Fenerbahçe maçı artık geride kaldı.. Bundan sonra önümüze bakmalıyız. Ama, Fenerbahçe karşısında alınan yenilgi bize bir kez daha gösterdi ki, Konyaspor’u ligde kalan dönemde zor haftalar bekliyor.. Yine tekrarlıyoruz, teknik ardamlar aklını başına almalı. Antalya maçında da hata yapma lüksümüz kalmadı artık.. Yönetimi de gereken desteği sağlayarak devre arasında en az 5 kaliteli transfer yapmalı.  

Konyaspor seyircisine gelince;
Maç öncesi taraftarlardan, Mevlana şehri, hoş görünün başkenti Konya’ya yakışan bir tezahürat yapılmasını, rakip takım taraftarlarının tahriklerine kapılmamalarını istemiştik. Sağ olsun stadı dolduran 15 bin kadar Konyaspor taraftarları küfre kadar gereken desteği verdi.. Ama, büyük maçta küfür yakışmadı..
Birde, Fenerbahçe tribünlerinde yer alan Konyalı taraftarlara diyeceğimiz var.. Bunu, İstanbul’dan gelen bir gazeteci arkadaşımız çok iyi özetlemiş.. Ne diyor, bu gazeteci,    “tribünlerde, Fenerliler arasına geçerek, Konya’nın yediği gollere sevinen Konyalılar, acaba sabah kahvaltı yaparken Konya pastanesinde, Konya çayını içerken, Konya’nın havasını koklarken, boğazına bir şeyler düğümlenecek mi?”
Evet, ne denebilir ki.. Bu şehrin havasını soluyan, ekmeğini yiyen, suyunu içen, Konyalı gençlerin, bu şehrin takımı dururken Fenerbahçe tribünlerinden sevinç nidaları atmalarına anlam veremiyoruz.. Hatta, Konyaspor’a destek vermekten kaçan, ancak çocuklarını Fenerbahçeyi desteklemek için tribünlere gönderen ve Konyalıyım diyen herkese yazıklar olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR