Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Yerel Menfeat Ve Yerel Seçim Üzerine

Yerel Menfeat Ve Yerel Seçim Üzerine

Haspartinin kendisini feshedip AKP ye iltihak etmesi ve İktidar partisinin kongresini yapmasından sonra gözler önümüzdeki günlerde iktidarla muhalefetin bir kanadının üzerinde anlaştıkları yerel seçimlerin öne alınmasına çevrilmiş olacak.
Bu ülkede ne zaman bir seçim kararı alınsa veya tarih olarak üzerinde anlaşılsa ülkenin ve milletin diğer tüm problem ve sıkıntıları mecburen(!) ikinci sıraya ertelenir ve seçim ile adaylar konuşulmaya başlanır.
Bu kolaycılık durumu hem iktidar hem de muhalefet için aynı zamanda bir nevi kurtuluş kapısıdır. En azından seçim yapılıp bitinceye kadar terör ve ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere ülke problemleri üzerine soru gelmez ve dolayısıyla da bu çetrefilli meselelere kafa yorulmaz.
Bu defa da böyle olacak ve Ekim ayında parlamentonun açılması ile Ak Parti ve MHP nin anlaşması sebebiyle eğer son anda bir engel de çıkarılmazsa 2013 yılının 27 Ekiminde yerel seçimler yapılacak.
O zaman kadar bu ülkenin esaslı sorunu olarak gördüğünüz konuların şimdiden bir kenara koyulacağını düşünün ve tavrınızı, önceliklerinizi ona göre belirleyin.
Bu arada unutmamanız gereken bir husus daha var. Yapılacak seçimlerin yerel seçim olması hasebiyle siyasetçilerce ülkenin öncelikli sorunları bir kenara konulduğunda yerel sorunlar ve yerel menfaatler de öne alınacak değildir. Onlarda yeni yeni projeler ortaya konacağı için mecburen kenara itiliverecektir.
Başta hâlihazırda belediye başkanı olanlar ile başkanlığa adaylığını koyacak olanların iktidar partisine veya iktidar partisinin kazanma şansı olmayan yerlerde muhalefet partilerine doğru başlayacak olan akını da sizi yanıltmasın.
İçinde bulunduğu partiden başka bir partiye katılmak amacını taşıyan diğer partilerin belediye başkanları, en azından bir dönem daha başkan seçilmek için katılacağı partiden olmanın verdiği avantajı rakiplerinden bir adım önde olmak için kullanmak isteyenlerin dün nerede durduklarına bir kez daha bakarsanız, bu ülkede yapılan siyasetin ne olduğunu daha açık bir şekilde görebilirsiniz.
Partisinden aday olacak insanlar ile partisine katılım yapacak olanlar için gerekli ayrımı yerel manada zamanında belirlemeye muktedir olamayan parti yönetimleri, yerel manada medya-para ve özel ilişkilerden dolayı da halkın nazarında itibarı olmayan kişileri aday gösterdiğinde oy kaybı bir tarafa, hem kendilerini, hem partililerini, hem de partilerinin genel merkezlerini zorda bırakmakta ve halkın nabzını yanlış tutmanın bedelini acı bir şekilde ödemektedirler.
Ak Partinin kongresini tamamladığı şu günlerde şehrimizde görev yapmakta olan birçok kişinin yaptığı gibi, ülkemizin başka illerinde görev yapmakta olan birçok kişi de, orta ve uzak dönem menfaatleri gereği belediye başkanlıkları için en azından aday adayı olma yolunda çalışmalara başlamışlar ve bundan öncekilerde olduğu gibi bu defa da partilerin genel merkezlerinde lobi faaliyetlerini yoğunlaştırmışlardır.
Her ne kadar isimleri henüz telaffuz edilmeye başlanmasa da, her gönülde bir aslan yatar sözünü hizmet(!) aşkıyla yanan kendi gönüllerine dayanak edinmeye çalışacak olan bu kişilerin boy göstereceği günler çok yakındır.
Öyle adamlar ortaya çıkacak ki; bunların hizmet eri mi, yoksa bazı belediyelerde örneklerini sıkça gördüğümüz türden olduğu gibi maalesef belediyenin imkânlarını/ tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edecek derecede harcamalar ve şahsi hesaplarla hizmetini bu şekilde yapan insanlardan mı oldukları konusunda karar vermekte oldukça zorlanacağız.
İlçe belediye başkanlığına aday olan kişilerden duyacağımız uçuk kaçık projeler bir yana, öyle belediye başkanları göreceğiz ki kendilerinden başka kimsenin takdir etmediği işleri ballandıra ballandıra anlatarak çok hizmet ettiklerini ve dolayısıyla daha büyük hizmetler için büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olduklarını söylediklerini göreceğiz.
Seçim döneminde tekrar aday olmak için çırpınan belediye başkanlarının şahsi tanıtımları için belediye bütçesinden veya belediye şirketlerinden yapacakları gayri kanuni harcamalar bir yana belediye dışından aday olacakların da yapacakları harcamalarına dikkat çekmek istiyoruz.
Bu sebeple de seçim masraflarını illegal veya legal yollardan fazlasıyla çıkartmak isteyen belediye başkanlarının içlerindeki ve çevrelerindeki şeytanlara ne kadar direnebileceklerini görmek için basiretli iki gözün herkese yeteceğine inanıyoruz.
Emin olun ki;
Bakmak ile görmek arasındaki fark bu seçimde daha belirgin olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR