Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yeni sezon üzerine

Yeni sezon üzerine

Ligde dengeler değişti.

İyi yapılanan, güçlü kadroya sahip, iyi yönetilen, ekonomisi iyi olan  takımlar büyüklere kafa tutacak konuma geldi, son yıllarda.

İşte, geçen dönem ligi 3. sırada bitiren, bu sezon da Türkiye kupasını kazanarak Avrupa ligine iki yıl üst üste gitme başarısını gösteren Atiker Konyaspor buna en yakın örnek.

Diğer tarafta, bu yıl büyüklere kafa tutarak son haftaya kadar şampiyonluk kovalayan Başakşehir.

Etoo’lu kadrosu ile 3 büyükler ve Başakşehir’in ardından sezonu 5. sırada bitiren ve Konyaspor’un kupayı kazanmasıyla Avrupa ligine katılma şansını kaybeden bir Antalyaspor.

Aynı Antalyaspor’un yeni sezonda şampiyonluk umutlarıyla kadrosunu güçlendirme çabası içerisinde olması, Trabzonspor’un eski günlerine dönme gayretleri  ligin yeni dönemde de çok çekişmeli geçeceğinin göstergesi olsa gerek.

 

İyi yapılanma, akılcı yönetim ve güçlü kadro dedik.

Atiker Konyaspor’da son iki sezonda ki yapılanmanın meyveleri önce lig üçüncülüğü ve ardından da Ziraat Türkiye kupasıyla taçlandırıldı ve Avrupa kupasına direkt katılma başarısı gösterildi.

Ama, yeşil-beyazlı takımı, değişen teknik kadroyla ve sistem değişikliğiyle yeni dönemde daha zor bir lig beklemekte.

Takımda, geçen yılki kadrodan sözleşmeleri sona eren 5 futbolcu ile yollar ayrıldı.

İsabetli karar. 

Ancak, kadrodaki futbolculara baktığımız zaman hala Konyaspor’un süper ligde yükünü kaldıramayacak futbolcuların olduğunu görüyoruz.

Can Demir Aktav, alt yapıdan yetişen, yetenekli bir futbolcu. Şımarmaması halinde geleceği parlak. Kiralık verilmesi, tecrübe kazanması açısından yerinde bir hareket oldu.

Ancak, Emre Can, Saddar Karaman, Mücahit Can Akçay ile birlikte Süper ligin yükünü kaldıramayacak, hatta 1. Ligde bile oynayamayacak Fofana, Hora, H. İbrahim gibi futbolcuların takımda kalmasına şaşırdım doğrusu.

Bence bu futbolcularda kiralık verilerek takımın ekonomisi de düzene sokulmalı.

Birde 3. kaleci konusu var. 25 yaşını bitirmiş, 1. Ligin bile yükünü kaldıramayacak kaleci Abdülaziz’in kadroda tutulması neyin nesi anlamıyorum. Süper ligde iki sezondur şampiyon olan Beşiktaş bile 3. kaleci olarak 19 yaşındaki genç çocuğu kadrosunda barındırırken Konyaspor’un 3. kaleci olarak genç isimlere yönelmemesi  yanlış olsa gerek.

Diğer bir yanlış da Abdülkerim’in kadroda düşünülmemesine karşın Vedat Bora ve İsmail Güven’in yeni sezon kadrosuna dahil edilmesidir. Hadi geçen sezon Giresunspor’da iyi bir sezon geçiren, ancak arkasında duran birileri olmadığı için  takımdan ısrarla uzaklaştırılan  Recep Aydın’ı saymıyorum. 

 

Atiker Konyaspor’da yeni sezon için yapılması planlanan transferler her ne kadar basında bir takım isimler çıksa da  yine sır gibi saklanıyor.

Traore ismi geçiyordu, Bayram öncesi kadroya dahil edildi. Geride kalan sezonun ikinci yarısında, bir çok maçta oynama şansı bulamayan, devamlılığı bulunmayan, Konyaspor’un yapısını kaldıramayacak bir futbolcu üzerinde neden bu kadar ısrar edildi anlayan beri gelsin.

Başkan Ahmet Şan, Mustafa Reşit Akçay hocanın imza töreninde yaptığı açıklamada, iki taraf arasında fikir uyuşmasından bahsetti.

Hocanın başta rektör olmak üzere birilerinin ardına takılarak ziyaretlerde bulunması fikir uyuşmasını gösteriyor!.. Öyle sanıyorum ki Aykut Kocaman’ı çok arayacağız. Bu gidişle, yönetim ve teknik ekip takım kadrosunu artık elbirliğiyle birlikte yaparlar. Aykut hocaya yaptırılamayanlar sahneye konulur.

Konyaspor’un başarılı olmasını gönülden isteriz, ama umarım ki, lig içerisinde “keşke” ler ardı ardına sıralanmaz. 

Dedik ya, ligde dengeler değişti. Büyük takım söylemleri artık geride kaldı. Süper lig yeni sezonda daha çetin geçecek.

Puan artık aslanın ağzında.

Al alabilirsen.

--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR