Muzaffer Dereli

Muzaffer Dereli

Yavruma Öğütler (1)

Yavruma Öğütler (1)

Yavrucuğum!
Allah’ı bil ve O’na kul ol! Bil ki, servetlerin en büyüğü O’na kul olmaktır. O’na kul olmadan yaşanılan bir hayatın anlamı olmadığı gibi, büyük bir kaybı ve hüznü de vardır. Ayrıca insan bundan dolayı hesaba çekilecektir.
Yavrucuğum!
İnsan olmak güzel bir şey. Ancak insan kalmak çok daha güzel ve önemlidir. Herkes insan yaratılmış olabilir ama insanca yaşayan azdır. Onlar da ehl-i iman ve amel-i salih sahipleridir. Sen, Allah’ın sana bahşettiği iman zenginliğinin yanına salih amelleri de kat ki, gerçek bir insan, yani insan-ı kâmil olasın! Kurtuluş da ancak bununla mümkündür. Bu manâ Asr suresinde en güzel şekilde haber verilmiştir.
Yavrucuğum!
Allah’ın sevdiklerini de sev! Onları bul ve onlarla beraber ol! Bilesin ki onları tanımanın en iyi yolu, Kur’an ve Sünnet’tir. Onlar, “görüldükleri zaman Allah’ı hatırlatan kimselerdir.”  Onlarla beraber olanlar sanki cennet bahçesinde gibi hissederler kendilerini. Zira onlar Allah’ı unutmayan kimselerdir.
Yavrucuğum!
Hayat akıp giden bir su gibidir. Ama bilesin ki, bu su, bir gün akmayacaktır. Sen bugün akmakta olan suyunla bahçelerini sulamaya bak! Zira cennet bahçeleri ancak bu dünyada elde edilir. Yoksa yarın çok pişman olabilirsin.
Yavrucuğum!
Allah’ın kullarına iyi davran! Onlarla güzel geçin! Onlara değer ver ki, Allah (c.c.) da sana değer versin! Çünkü onları yaratan da, seni yaratan da O yüceler yücesi Allah’tır.
Yavrucuğum!
Efendimizin hayatını göz ardı etme! O’na uymanın farz olduğunu unutma! O, en güzel ve en seçkin insan ve kul örneğidir. Bunu Rabbimiz ayetlerinde haber vermiştir. O halde O’nun eşsiz hallerinden örnek al! Uygula! Hayatının bir anlamı olsun. Gönlün Allah ve Rasûlü muhabbetiyle dolsun. Allah yâr ve yardımcın olsun!
Yavrucuğum!
Güzel ahlâklı ol! Bilesin ki güzel ahlâk insanı güzelleştirir, çirkin ahlâk ise sahibini çirkin yapar. Zira güzellikler bedende değil, asıl huydadır. Ne demişler; “insan güzel yüzden kırk günde usanır ama güzel huydan kırk yılda bile usanmaz.” Yüce Rabbimiz de Habibini överken; “Şüphesiz sen en yüksek ahlâk üzeresin!” (68 Kalem 4) buyurmuyor mu? Gördüğün gibi Cenab-ı Hakk sevgili Peygamberi (s.a.v)’in ahlâkını ön plana çıkarıyor. Bu da bizler için çok önemli bir uyarıdır.
Yavrum!
Nasihatlerimi iyi dinle! Sakın kulak ardı etme! Sonra pişman olursun. Zira sana dünyada ve ahirette kazanç olacak öğütler veriyorum. Bunlar Allah’ın, Rasûlü’nün ve Allah dostlarının tavsiyelerine uygundur. Rabbimiz bizleri rızasından ayırmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Dereli Arşivi
SON YAZILAR