Konya'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı! TOKİ yeni projesini duyurdu

Konya'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı! TOKİ yeni projesini duyurdu

Konya merkeze 150 kilometre uzaklıktaki Taşkent'e toplu konut yapılıyor. Çetmi ve Balcılar Mahallesi'ne toplamda 144 konut inşa edilecek. Projenin ihalesi, 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Konutlar, yer tesliminden itibaren 500 gün içinde bitirilecek

Konya'da ekonomik şartlar sebebiyle müteahhitler tarafından yeni konutlar geçmiş yıllardaki gibi inşa edilmezken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hamlelerine devam ediyor. Şehrin dört bir yanında yaptıkları konutlarla vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, yeni bir projeyi de Konya'nın şirin ilçelerinden olan Taşkent'e kazandırıyor. Projenin bina inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi için ihale çıkıldı.

2-4.jpg

10 GÜN İÇİNDE YER TESLİMİ YAPILACAK VE PROJEYE BAŞLANILACAK

Projenin ihalesi, 29 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'te Ankara'da TOKİ toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İhaleye kısmi teklif verilemeyecek. Çetmi'ye 56, Balcılar'a ise 88 konut inşa edilecek. Toplamda 144 daire yapılmış olacak.

aueauea.png

Ayrıca sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Konutlar, 500 gün içinde tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilecek.

2-1.jpg

TOKİ KONYA'YA AYRI BİR ÖNEM VERİYOR

TOKİ, Türkiye’nin dört bir yanında yatay mimarili sosyal konutlar inşa etmeye devam ediyor. evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Konya’da sosyal konutlardan camilere, ticaret merkezlerinden okullara kadar birçok projeyi hayata geçirdi.

adsiz-1.png

Konya, Ardıçlı ve Meram ilçelerinde yapımına başlanan sosyal konut projeleri kapsamında şuana kadar 4 bin 620 konutun inşası tamamlandı. TOKİ'nin şehir genelinde inşa ettiği konutlar, kiralık konut ve yüksek kira problemine de çözüm oluyor.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum