Sabit Horasan

Sabit Horasan

“Uğur”suz hafta

“Uğur”suz hafta

İnanmak başarının yarısıdır.

Onlar inandılar ve güçlü rakiplerini devirerek Ziraat Türkiye kupasında bit üst tura çıktılar..

Fethiyespor, Bucaspor ve Balıkesirspor:

Kendilerinden 20-30 kat daha fazla bütçeye, güçlü kadrolara sahip, Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’u yenerek kupada saf dışı bıraktılar.

Başarılarından dolayı bu üç PTT 1. lig takımını da kutlamamak elde değil.

Fethiyespor’u da cesaretinden! dolayı ayrıca kutluyorum.

xxx

Her deplasman maçından sonra aynı sözleri dile getirildi..

“Bu maçı kazanmayacağız da hangisini kazacağız?..”

Elazığspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Trabzonspor maçlarından sonra dün de Akhisar Belediye Gençlik karşısında galibiyeti kaçıran taraf Torku Konyaspor oldu.

Hem de, tabiri yerindeyse, pisi pisine yenildi. Yeşil-beyazlılar geçtik galibiyetten 1 puandan da oldu.

Futbolda doğruları yapmazsan maç kazanamazsın.

Defalarca dile getirdik. Dinleyen kim.

“Uğur”suz hafta demek geldi, Akhisar maçından sonra içimden..

Hani, deplasman uğuru için değil. Teknik direktör Uğur Tütüneker’siz.

Maçın kaybedilmesinin en büyük sorumlusu Uğur Tütüneker..

Uğur hoca, futbolcularla sorun yaşadığı yetmezmiş gibi, Akhisar maçında yaptığı değişiklikler ve oyuna gerekli müdahalesi yapmayarak maçın kaybedilmesine neden oldu.

Maça baktığımız zaman, Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısı ile Akhisar maçının ikinci yarısı bir birinin aynısıydı.

İlk 45 dakikada oyunu çok iyi kontrol eden, rakibin üzerine giden ve Borek’in golüyle de önde kapatan Torku Konyaspor bu görüntüyle rahat kazanacağı umudunu verdi.

Ancak, Kartallar ikinci yarıda ise, kendisine yakışmayan bir futbol sergiledi. rakibin ikinci yarıda üzerine geleceğini bilmesine rağmen Torku Konyaspor teknik adamlarının gerekli önlemleri almaması, 45 dakika boyunca bunu seyretmeleri karşısında diyecek bir şey bulamıyorum.

Dahası, ikinci yarıya ve maçın sonucuna teknik adamlar damgasını vurdu dersek yanılmamış oluruz.

Öyle ki, rakip teknik direktör Hamza Hamzaoğlu aksayan Konyaspor sağ, kendi takımının sol kanadını Niasse ile çok iyi kullanmasına karşın Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker hiçbir önlem almadı..

Oysa yapması gereken: Erdal’ı değil de ofansa ve savunmaya katkı sağlayamayan Ömer Ali’yi saha kenarına alarak Erdal’ı sağ kanada çekmek. İleriye gittiği zaman geri dönemeyen ve hata yapan Tolga’yı ileriye çıkartmayarak bu futbolcunun kulvarını Erdal ile kapatmak olmalıydı.

Buna karşılık, Akhisar teknik direktörü Hamzaoğlu, Konyaspor’un bu kanattaki zaafını çok iyi gördü. Böylece daha diri olan ve top taşıyabilen Niasse’yi sol kanada çekerek, kanat ataklarıyla ve kaleci İtandje’nin de yan top eksikliğinden ve defansın kademe sıkıntısından yararlanarak sol kanattan geliştirdiği ataklar ve ortalarla Torku Konyaspor’u çökertti.

Kısaca maçın özeti buydu..

Başta da dediğimiz gibi, Torku Konyaspor teknik adam ve futbolcuları futbol adına maçın ikinci yarısında doğruları yapmış olsalardı, Manisa deplasmanından 3 puanla dönen inanıyorum ki, Konyaspor olurdu.

Ama, ahlar vahlar arasında bir deplasman galibiyeti daha kaçtı.

Torku Konyaspor’un da deplasman galibiyeti alma sevinci bir başka haftaya kaldı. Umarım, bu maç Kayserispor deplasmanı olur.

Bunun dışında, Kartallar Cuma akşamı Karabükspor, ilk yarının son haftasında da Eskişehirspor ile iç sahada karşılaşacak. 20 puan barajının aşılabilmesi için bu maçların da galibiyetle kapatılması gerçeği ortada..

Bunu da lütfen yapın artık,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR