Sabit Horasan

Sabit Horasan

Önemli olan 3 puan

Önemli olan 3 puan

İyi veya kötü futbol, yanlışlar, eksiklikler, her şeyi bir kenara bıraktık. 

En önemlisi alınan 3 gollü galibiyet.

Atiker Konyaspor’un buna fazlasıyla ihtiyacı vardı.

Karşılaşmanın, Süper kupa maçından sonra verilen haksız 5 maç ceza nedeniyle seyircisiz oynanmasının yanı sıra, ligin ilk 5 haftasında ki fikstür zorluğu nedeniyle iç sahadaki maçların kazanılması kaçınılmaz olmuştu.

Gençlerbirliği maçı istenildiği gibi geçti ve çok önemli bir 3 puan alındı.

Deplasman karşılaşmalarını saymıyorum. Tabi ki alınan her puan çok önemli. Ama, Konyaspor için öncelikli olan Milli maç arasından sonra iç sahada oynanacak Alanyaspor karşılaşmasını da kazanmaktır.

Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında alınacak her puan ekstra olarak Konyaspor’un hanesine yazılacak.

 

Gençlerbirliği taraftarlarının dışında tribünlerin boş kalmasına karşın maç genelde, Konyaspor’un kontrolünde geçti. Her ne kadar seyirci desteği olmadığı için zevksizde olsa sonuç tüm Konya’yı sevince boğdu.

Bu aynı zamanda Federasyona ve Merkez Disiplin Kuruluna açık bir yanıttı.  

Yeşil-beyazlı futbolcular, “siz ne kadar ceza da verseniz, biz yine çıkar oynar ve yeneriz. İnancın önünde hiç bir güç  duramaz” dediler.

Ligin ilk haftaları olması nedeniyle  defans kurgusu tam oturmayan Konyaspor’da orta alan genelde iyi bir görüntü verdi. İleri de ise hücum gücü ve teknik kapasitesi yüksek futbolcuların sürekli gezgin olmaları zaman zaman seyir zevki verdi ekranları başında izleyen  futbolseverlere. . Ancak, yeni transfer forvet elemanlarının bir an önce hazır duruma gelerek takımdaki yerlerini almaları kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmakta.

 

Konyaspor’un tam takım olabilmesi için 6 haftalık süreci bekleyeceğiz.

Eminim ki, Milli maç nedeniyle verilecek ara Konyaspor için çok iyi olacak. Yeni transferler bu dönem içerisinde daha hazır duruma  geleceklerdir.

Tabi ki, Atiker Konyaspor’un takım olmasıyla birlikte bazı futbolcular için de altı haftalık süreyi bekleyeceğiz.

Moke Vukuoviç’in yerini doldurabilecek mi? durarak oynayan, soğukkanlı ve  tek paslarda iyi bir görüntü veren Vehbi ileriki haftalarda daha çok koşacak mı? Ömer Ali eskiye dönebilecek mi?  Fofana ve Musa 90 dakika oyunun içerisinde kalabilecek mi? Yeni transferler nasıl bir görüntü verecekler hepsini  6. haftadan sonra göreceğiz ve yeniden masaya yatıracağız.

Ha, birde Ezekiel’i gören oldu mu? maçta. Oyuna girdikten sonra ne yaptı, yönetici ve teknik adamlar ne diyecekler merak ettim.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’a sesleniyorum, başka futbolcu yok mu? bu oyuncuyu oyuna olmak zorunda mısın?

 

Pazartesi akşamı, Atiker Konyaspor, maçın başından itibaren sazı eline aldı, kendi çaldı, kendi oynadı ve sonunda da 90 dakikayı 3 gollü galibiyetle kapattı.

Hatta fark daha da artabilirdi. Şayet yeşil-beyazlı futbolcular becerikli ve dikkatli olsalardı.

Geçtiğimiz yılların aksine vasat bir görüntü veren Gençlerbirliği,  gerekli tedbirler alınmazsa  üzülerek söyleyeyim ki, bu kadro ve futbolla küme düşer. Bu da futbol adamı merhum İlhan Cavcav’ın kemiklerini  sızlatır. Türk futboluna bir çok yıldız futbolcu kazandırmış Gençlerbirliği’nin bu durumda bulunmasına üzülmemek elde değil.

Eminim ki kırmızı-siyahlı kulüp yöneticileri ve teknik adamlar gerekli tedbirleri  alacaklardır.

--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR